Juraj Šeliga: Boris Kollár je taká povaha, že keď mu trochu brnknete do nosa, vyskočí z kože!

NETKY.SK • 26 September 2021, 14:17 • 2 min
Juraj Šeliga: Boris Kollár je taká povaha, že keď mu trochu brnknete do nosa, vyskočí z kože!

Poslanec Národnej rady SR Juraj Šeliga kritizoval nielen Borisa Kollára ale i ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú. Očakáva od nej, že v aktuálnej situácii bude stáť v prvej línii. Šeliga sa vyjadril taktiež k Mikulcovi. Erikovi Tomášovi z Hlas-SD povedal, že keby Igor Matovič naozaj riadil vyšetrovanie NAKA, tak by už boli zavretí.

slovakia

left justify in out

Šeliga dnes otvorene kritizoval ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú v relácii televízie Markíza Na telo. „Za posledný týždeň som Máriu Kolíkovú nevidel. Hovorím to preto, lebo som kritizoval aj Romana Mikulca a teraz kritizujem Máriu Kolíkovú. V ťažkej situácii čakáme, že ministerka spravodlivosti a minister vnútra ponúknu rýchle riešenia.“

 

img

 

Kolíková  podľa neho môže ostať ministerkou, ale očakáva od nej rýchle opatrenia. Podľa Šeligu sa šéfka rezortu spravodlivosti bojí predsedu parlamentu Borisa Kollára. „Boris Kollár je taká povaha, že keď mu trochu brnknete do nosa, tak on vyskočí z kože, tak sa asi bojí, že či mu nevezme ministerstvo.“ Doplnil, že mu nebola ponúknutá pozícia ministra spravodlivosti.

 

Prečítajte si: Peter Pellegrini stiahol návrh na odvolanie Márie Kolíkovej. Vyzval premiéra k demisii!

 

img

 

Peter Pčolinský  prišiel v RTVS  s tvrdením, že niekto zo zostávajúcich poslancov Za ľudí sa snaží prestúpiť do KDH. "Dvaja zo štyroch posledných poslancov Za ľudí sú na odchode do KDH." Na poznámku o možnom prestupe piatich poslancov okolo Tarabu zo strany Život do Sme rodina povedal: „Prečo ste presvedčený, že ide o poslancov okolo Tarabu?“ Iných poslancov Pčolinský neuviedol.

 

Možný prestup do KDH sa spomínal pri poslankyni Jane Žitňanskej. Predseda hnutia Milan Majerský v nedávnej diskusii Denníka N v Brezne povedal, že takýto krok nie je na programe dňa.

 

Šeliga však o ničom takom nevie. Na otázku, či sa to týka aj jeho, odpovedal: „Áno, samozrejme.“

Šeliga zároveň povedal, že by sa nemal vracať na post podpredsedu parlamentu. Odstúpil za porušenie protipandemických opatrení na jar. 

 

Šeliga sa vyjadril taktiež k Mikulcovi. Nepovedal priamo, či má minister vnútra Roman Mikulec jeho dôveru. „Je to človek, ktorého nominovalo OĽaNO, to rešpektujeme. No ak rýchlym spôsobom nestabilizuje situáciu na policajnej inšpekcii a v Policajnom zbore, funkcia preňho bude neudržateľná.“

 

Prečítajte si: Minister vnútra Roman Mikulec podľa Šeligu spravil chybu

 

Poslancovi Erikovi Tomášovi povedal, že keby Igor Matovič naozaj riadil vyšetrovanie NAKA, tak „by ste už boli zavretí“. Tomáš sa ohradil a Šeligovi odkázal, aby vážil slová.Ja len chcem povedať, že je to hlúposť,“ vysvetlil svoje slová poslanec Za ľudí.

 

img

 

Prečítajte si: Daniel Lipšic počíta s alternatívou, že zadržia aj jeho

 

Poslanec Hlasu Erik Tomáš argumentoval uznesením o obvinení štvorice vyšetrovateľov NAKA. „Spomína sa tam aj Roman Mikulec, aj Daniel Lipšic,“ povedal. „Preto sa nemôže stať, aby ľudia ako Lipšic mali neobmedzenú moc.“ 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona