Real Madrid oficiálne predstavil Bellinghama, na drese bude nosiť číslo 5

NETKY.SK • 15 Jún 2023, 16:00 • 2 min
Real Madrid oficiálne predstavil Bellinghama, na drese bude nosiť číslo 5

MADRID - Španielsky futbalový klub Real Madrid vo štvrtok oficiálne predstavil novú posilu Judea Bellinghama. Anglický stredopoliar, ktorý prišiel z Borussie Dortmund, bude na drese nosiť číslo 5.

slovakia

left justify in out

Španielsky futbalový klub Real Madrid vo štvrtok oficiálne predstavil novú posilu Judea Bellinghama. Anglický stredopoliar bude na drese nosiť číslo 5, ktoré mal počas svojho pôsobenia v Reale aj Zinedine Zidane. Do tímu vicemajstra La Ligy prestúpil z Borussie Dortmund.

 

Bellingham absolvoval lekársku prehliadku a podpísal šesťročnú zmluvu po boku prezidenta klubu Florentina Pereza, informovala agentúra AP. "Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí prišli a všetkým, ktorí to sledujú. Ide o najdôležitejší deň v mojom živote, pretože prichádzam do najlepšieho klubu na svete. Ďakujem vám všetkým, Hala Madrid," uviedol počas prezentácie 19-ročný Angličan. Počiatočná prestupová čiastka je 103 miliónov eur, s bonusmi sa môže vyšplhať na 133,9 milióna. "Získali sme jeden z najväčších talentov svetového futbalu. Má iba devätnásť a už je člen základnej zostavy anglickej reprezentácie," vyhlásil madridský klub už v stredu. O služby mladíka sa zaujímali viaceré popredné európske kluby, vrátane manchesterských City i United či Liverpoolu.

 

Bellingham prišiel do Dortmundu v roku 2020 z Birminghamu za 25 miliónov a postupne sa vypracoval na lídra tímu a žiadaný artikel na prestupovom trhu. Za nemecký klub odohral dokopy 132 duelov, v ktorých strelil 24 gólov a pridal 25 asistencií. Za Anglicko nastúpil na 24 zápasov a dal jeden gól, nechýbal ani na MS v Katare. Do Realu prichádza s ocenením pre najlepšieho bundesligového hráča sezóny 2022/23, v ktorej závere Dortmund nezvládol boj o bundesligový titul a skončil tesne za Bayernom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies