Za oslobodenie Mariana Kočnera v prípade vraždy Kuciaka hlasovali všetci sudcovia senátu špecializovaného súdu

NETKY.SK • 15 Apríl 2021, 15:49 • 2 min
Za oslobodenie Mariana Kočnera v prípade vraždy Kuciaka hlasovali všetci sudcovia senátu špecializovaného súdu

BRATISLAVA- Za oslobodenie Kočnera v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice hlasovali všetci sudcovia senátu Špecializovaného trestného súdu.

slovakia

left justify in out

Predseda Špecializovaného trestného súdu Ján Hrubala v diskusii Sokratovho inštitútu doplnil, že v prípade oslobodenia Aleny Zsuzsovej bolo hlasovanie sudcov v pomere 2:1. „Teraz to už môžeme povedať, je novela trestného poriadku, ktorá umožňuje sudcom komentovať aj živé veci. Predtým to bolo zakázané,“ skonštatoval Hrubala s tým, že nebude komentovať, či bolo rozhodnutie senátu dobré alebo zlé.

 

Mohlo by vás zaujímať: Marček si za vraždu Kuciaka a Martiny Kušnírovej odsedí 25 rokov za mrežami, najvyšší súd mu vymeral vyšší trest

 

img


V kauze vraždy novinára a jeho partnerky sú právoplatne odsúdení strelec Miroslav Marček a sprostredkovateľ Zoltán Andruskó. V prípade podnikateľa Mariana Kočnera, Aleny Zsuzsovej a Tomáša Szabóa sa čaká na rozhodnutie odvolacieho súdu. Špecializovaný trestný súd Tomášovi Szabóovi uložil za účasť na vražde trest 25 rokov väzenia. Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú naopak oslobodil. Podľa verdiktu totiž neexistoval dostatok dôkazov.

 

Súvisiaci článok: Alena Zsuszová ostáva za mrežami! O jej prepustení na slobodu bude rozhodovať Najvyšší súd



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies