Mimoriadna schôdza Národnej rady dnes pokračuje

NETKY.SK • 24 Júl 2021, 09:13 • 2 min
Mimoriadna schôdza Národnej rady dnes pokračuje

BRATISLAVA - Mimoriadna schôdza parlamentu pokračuje aj dnes. Poslanci by mali rokovať už od 9:00.

slovakia

left justify in out

Poslanci by mali rokovať až do úplného prerokovania všetkých bodov. Plénum v skrátenom legislatívnom konaní rokuje o vládnej novele zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia. Cieľom návrhu je podľa ministerstva zdravotníctva, ktoré právnu úpravu predložilo, zabezpečiť ústavne súladnú možnosť využitia takzvaných digitálnych očkovacích preukazov (GreenPass) v rámci vnútroštátnych spoločenských a právnych vzťahov.

 

Prečítajte si: Sme rodina nepodporí zákon, ktorý by zvýhodňoval zaočkovaných

 

Navrhovanou novelizáciou sa má upraviť možnosť Úradu verejného zdravotníctva SR reflektovať GreenPassy, respektíve zaočkovanie, prekonanie ochorenia COVID-19 alebo absolvovanie negatívneho testovania pri tvorbe protipandemických opatrení.

 

Parlament rokuje v zrýchlenom režime aj o novele zákona o poskytovaní podpory a dotácie v pôdohospodárstve. Jej cieľom je presun dvoch konkrétnych kompetencií agroministerstva na Pôdohospodársku platobnú agentúru (PPA). Tie súvisia s administráciou dielov pôdnych blokov – prideľovanie identifikačného čísla dielom pôdnych blokov a vedenie ich evidencie a zároveň zabezpečovanie cyklickej obnovy dielov pôdnych blokov a systému identifikácie poľnohospodárskych pozemkov vrátane aktualizácie ich registrov.

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ: Prečo bolo prerušené rokovanie vlády o moratóriu? Môže za to strana Sme rodina

Po skončení 35. schôdze sa uskutoční ďalšia mimoriadna schôdza, na ktorej sa opozícia pokúsi odvolať Romana Mikulca z funkcie ministra vnútra. Jej zvolanie iniciovala opozičná strana Smer - sociálna demokracia. Predseda strany Robert Fico ministra kritizoval za odvolanie šéfky tímu Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorý preveruje údajné ovplyvňovanie vyšetrovania mediálne známych trestných káuz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona