Real Madrid opäť stratil body, Ancelotti označil zápas s Espanyolom za najhorší v sezóne

NETKY.SK • 4 Október 2021, 14:12 • 2 min
Real Madrid opäť stratil body, Ancelotti označil zápas s Espanyolom za najhorší v sezóne

BARCELONA – Real Madrid odštartoval sezónu 2021/2022 vo veľkom štýle. Zdá sa však, že mužstvu postupne dochádza dych. Po blamáži v Lige majstrov proti Tiraspoľu nepresvedčil kráľovský klub ani v nedeľu, keď nestačil na Espanyol Barcelona.

slovakia

left justify in out

Na trávniku menšieho z barcelonských klubov bolo mužstvo trénera Carla Ancelottiho obrovským favoritom. Espanyol sa však nebál útočiť a už v 17. minúte sa radoval z prekvapivého vedenia. Embarba po vynikajúcej prihrávke poslal loptu na prednú tyč, kde dokázal Raúl de Tomás dostať loptu za chrbát brankára Courtoisa. Real chcel okamžite vyrovnať, pokus Militaa však skončil len na hornej sieti.

 

 

Očakávalo sa, že madridský veľkoklub rozpúta v 2. polčase ofenzívne peklo. V 50. minúte sa snažil vyrovnať aktívny Militao, pravidlo nedáš – dostaneš sa ale potvrdilo o desať minút neskôr, keď sa Aleix Vidal odhodlal k fantastickému sólu, zosmiešnil obrancu Nacha jasličkami a strelou k tyči prekonal Belgičana v bráne Realu, ktorý sa v zápase zmohol len na upravenie výsledku na konečných 2:1 po góle Karima Benzemu v 71. minúte.

 

 

Tréner Ancelotti po zápase, pochopiteľne, spokojný nebol. „Začali sme hrať s istou myšlienkou, po inkasovanom góle sme však prišli o pokoj a rozvahu. Na trávniku bol zmätok, mali sme nesprávne postavenie s loptou a bez nej. Musím byť úprimný, bol to náš najhorší zápas. Myslím, že plán bol pomerne jasný. Nebudem ho tu vysvetľovať, súhlasím však s tým, že mužstvo vyzeralo neorganizovane. Musíme na tom zapracovať. S hráčmi som sa bavil a súhlasia so mnou.“

 

„Tentokrát to nebola žiadna náhoda. Nehrali sme dobre a zaslúžili sme si prehrať. Reagovali sme príliš neskoro,“ narážal na minulotýždňovú prehru v milionárskej súťaži na domácom ihrisku proti outsiderovi FC Šerif Tiraspoľ.

 

 

Práve súboj s moldavským trpaslíkom bol považovaný za smolný, pretože Real svojho súpera prestrieľal v pomere 30:4, na rohové kopy zvíťazil 13:0 a uspel aj v porovnaní percentuálneho držania lopty – 67:33. Napriek tomu si debutant v základnej fáze Ligy majstrov odvážal domov senzačný výsledok 1:2 po góloch Jachšibojeva a Thilla.

 

„Vždy som sníval o tom, že raz zvíťazím na štadióne Santiaga Bernabeua. Real je najúspešnejším tímom v Lige majstrov a zdolať ho na jeho ihrisku je obrovský úspech,“ neskrýval radosť obranca Tiraspoľu Gustavo Dulanto, ktorý dobrým výkonom pomohol svojmu tímu prepísať históriu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies