VIDEO: Chytili útočníka z newyorského metra. Aký mu hrozí trest?

NETKY.SK • 14 Apríl 2022, 07:49 • 2 min
VIDEO: Chytili útočníka z newyorského metra. Aký mu hrozí trest?

NEW YORK - Streľba sa odohrala v utorok ráno miestneho času v súprave expresnej linky "N", ktorá smerovala z Brooklynu na Manhattan. Ozbrojený muž v súprave metra vytiahol zo svojho ruksaku dymovnicu a potom spustil streľbu.

slovakia

left justify in out

Afroameričana Franka R. Jamesa podozrivého z utorňajšieho útoku v newyorskom metre obvinili z trestného činu terorizmu a hrozí mu doživotné väzenie. Oznámili to v stredu americké úrady. 

 

 

James podľa predstaviteľov amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) čelí obvineniu z teroristického útoku na prostriedky verejnej dopravyProkurátor v meste New York Breon Peace povedal, že Jamesa obvinili z porušenia federálneho zákazu „teroristických a iných násilných útokov proti systémom hromadnej dopravy“. V prípade usvedčenia mu podľa Peacea hrozí doživotný trest odňatia slobody.

 

Po incidente skončilo 10 ľudí so strelnými zraneniami, zatiaľ čo ďalších 13 osôb utrpelo zranenia v dôsledku nadýchania sa dymom alebo pri pokuse o útek z miesta činu.

 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Ničivé záplavy si vyžiadali už vyše 300 mŕtvych!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona