NAKA zasahuje v popradskej nemocnici, o čo ide?

NETKY.SK • 28 Január 2020, 13:30 • 2 min
NAKA zasahuje v popradskej nemocnici, o čo ide?

Národná kriminálna agentúra zasahuje v popradskej nemocnici a na ďalších miestach na Slovensku. Zásahy majú súvisieť s korupčnou trestnou činnosťou, NAKA zadržala 18 osôb.

slovakia

left justify in out

NAKA zasahuje aj na západnom Slovensku

NAKA taktiež zasahuje aj na viacerých miestach západného Slovenska. Polícia uvádza, že ide o akciu "Šporiteľňa" v súvislosti s korupciou a majetkovou trestnou činnosťou"Aktuálne vykonávame domové prehliadky, prehliadky iných priestorov a pozemkov za účelom zaistenia vecí dôležitých pre trestné konanie," priblížila polícia.

 

img

 

Zadržali riaditeľa popradskej nemocnice

So zadržanými osobami podľa polície vyšetrovateľ vykonáva potrebné procesné úkony. "Viac informácií poskytneme, keď to procesná situácia dovolí," poznamenala polícia. V súvislosti so zásahom premiér Peter Pellegrini, poverený vedením Ministerstva zdravotníctva SR, uviedol, že NAKA zatkla riaditeľa štátnej nemocnice v Poprade.

 

img

 

"Ak tento pán bol obvinený a spáchal pravdepodobne nejakú majetkovú trestnú činnosť, tak nič iné predstavitelia NAKA nemohli spraviť," povedal. Plne tiež rešpektuje orgány činné v trestnom konaní. Premiér podotkol, že nemá detaily, o aký typ trestnej činnosti išlo, ale asi úplne nesúvisela s chodom samotnej nemocnice. "Pravdepodobne bol zapletený aj do iných aktivít mimo samotnej nemocnice, ale platí, že nedržím nad nikým ochrannú ruku," poznamenal Pellegrini. Dodal, že ak si zaslúži byť tento človek zatknutý a vo väzbe, tak nech sa zodpovedá za svoje činy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Gabriela Nagyova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies