Real Madrid chce napriek lazaretu zdolať v derby Atlético

NETKY.SK • 6 Február 2015, 11:15 • 2 min
Real Madrid chce napriek lazaretu zdolať v derby Atlético

MADRID - Šlágrom víkendového programu 22. kola najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División bude sobotňajší zápas madridských klubov Atlética a Realu (začiatok o 16.00 h SEČ).

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Diega Simeoneho aktuálne strácajú v tabuľke La Ligy na kráľovský klub z tretieho miesta sedem bodov a ak si chcú zachovať reálnu šancu na obhajobu titulu, potrebujú slávnejšieho soka v domácom prostredí zdolať.

 

"Naším cieľom je zvíťaziť v dueli s priamym súperom o titul a znížiť stratu na Real. Naša prehra by však ešte nemusela znamenať koniec nádejí na zisk majstrovského titulu. Liga je dlhá, Real ešte čakajú ťažké stretnutia proti nám a Barcelone. Súťaž je veľmi vyrovnaná, ešte nič nie je rozhodnuté," povedal pre denník Marca uruguajský stopér "Los Colchoneros" Diego Godín. 

Držiteľ trofeje z Ligy majstrov Real Madrid nezdolal svojho mestského rivala v tejto sezóne ani v jednom z predchádzajúcich piatich súťažných stretnutí v rámci španielskeho Superpohára, Copa del Rey a Primera División. Atlético si pripísalo na svoje konto až tri triumfy, dvakrát sa stretnutie skončilo remízou. Naposledy sa zverenci trénera Carla Ancelottiho tešili z víťazstva nad Atléticom v pamätnom lanskom finále Ligy majstrov, keď zvíťazili 4:1 po predĺžení a získali jubilejný 10. triumf v európskom pohári číslo jeden. Posledné víťazstvo Realu v riadnom hracom čase sa zrodilo pred takmer rokom - 11. februára 2014 zdolal Real mestského rivala v rámci Copa del Rey na jeho pôde 2:0. 

 

Real Madrid nastúpi na Štadióne Vicenteho Calderóna v oklieštenej zostave. Trénerovi Carlovi Ancelottimu nebudú k dispozícii zranení obrancovia Sergio Ramos, Pepe ani vykartovaný Marcelo. Zo zdravotných dôvodov je otázny štart ďalšieho obrancu Fábia Coentraa. Ancelotti tak má k dispozícii len štyroch úplne zdravých obrancov, Real by mal v defenzíve nastúpiť so štvoricou Carvajal, Varane, Nacho a Arbeloa. "Stratili sme dôležitých hráčov, ale nebudeme sa ľutovať. Sú tu aj iní. Stopérska dvojica Varane - Nacho fungovala dobre, verím jej. Derby je pre nás dôležité, pretože v posledných zápasoch nám to proti hráčom Atlética nešlo. Je načase ukončiť túto nepriaznivú sériu. Je v našich silách, aby sme vyhrali. Nepremýšľame o zvýšení náskoku pred Atléticom. Sme veľmi motivovaní, pretože ide o madridské derby" povedal po stredajšom dohrávanom stretnutí 16. kola proti FC Sevilla (2:1) Talian Ancelotti, ktorý v predmetnom dueli prišiel okrem Ramosa aj o Kolumbijčana Jamesa Rodrígueza. Najlepší strelec MS 2014 má zlomenú kosť chodidla pravej nohy, vo štvrtok podstúpil chirurgický zákrok a mimo hry bude približne dva mesiace. Dlhodobo pre zranenie absentuje aj chorvátsky "mozog stredu poľa" Luka Modrič. 

 

Real Madrid sa však už bude môcť spoľahnúť na služby najlepšieho futbalistu sveta Cristiana Ronalda, ktorý si v predchádzajúcich dueloch proti San Sebastiánu a Seville odpykal dvojzápasový trest za vylúčenie v Córdobe. 

 

Atlético v poslednom ligovom zvíťazilo na pôde nováčika z Eibaru 3:1 a zdá sa, že jeho hráči sa rýchlo spamätali z nedávneho vypadnutia vo štvrťfinále Španielskeho pohára proti FC Barcelona. Tri body pre úradujúceho šampióna La Ligy zariadili dva góly Maria Mandžukiča a jeden presný zásah Antoina Griezmanna. 

 

Stretnutie na Štadióne Vicenteho Calderóna povedie 41-ročný rozhodca David Fernández Borbalán. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies