Raúl Castro: Obama si zaslúži náš rešpekt

NETKY.SK • 18 December 2014, 14:45 • 2 min
Raúl Castro: Obama si zaslúži náš rešpekt

HAVANA - Kubánsky prezident Raúl Castro v stredu osobne ocenil najnovšiu dohodu medzi Havanou a Spojenými štátmi o zbližovaní vzájomných vzťahov.

slovakia

left justify in out

Urobil tak v osobitnom vystúpení krátko po tom, ako dohodu oznámil americký prezident Barack Obama. "Potrebujeme sa naučiť žiť spolu civilizovaným spôsobom, aj so svojimi rozdielmi," uviedol v televíznom prejave brat Fidela Castra, po ktorom prevzal vedenie komunistickej krajiny. Zároveň ocenil Obamu, ktorý si podľa neho za rozhodnutie o zblížení vzťahov s Kubou "zaslúži rešpekt a uznanie kubánskeho ľudu".

 

Spojené štáty už v najbližších mesiacoch pripravujú otvorenie vlastného veľvyslanectva v kubánskej metropole Havana. Washington to oznámil v čase, keď Kuba informovala o prepustení amerického pracovníka zadržiavaného v krajine posledných päť rokov a USA zase potvrdili prepustenie troch Kubáncov uväznených na Floride pre špionáž. Washington má v pláne aj zmiernenie obchodného embarga uvaleného na Kubu po revolúcii z roku 1959, ktorá vyniesla k moci Fidela Castra, brata súčasného kubánskeho lídra Raúla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies