Sulík: Zmena koaličnej zmluvy nie je riešením

NETKY.SK • 20 August 2022, 09:21 • 2 min
Sulík: Zmena koaličnej zmluvy nie je riešením

BRATISLAVA - Predseda vlády Eduard Heger včera informoval, že na dnešné rokovanie vlády prinesie návrhy na zmenu koaličnej zmluvy, bližšie ich však nešpecifikoval.

slovakia

left justify in out

Šéf liberálov Richard Sulík sa vyjadril, že ho mrzí, že jeho partneri z vlády zrejme neberú jeho slová vážne. Zmeny v koaličnej zmluve bez odchodu ministra financií a lídra OĽaNO z vlády nepovažuje strana SaS za riešenie. 

 

„OĽaNO ignorovalo, keď sme Igora Matoviča varovali, že naša trpezlivosť nie je nekonečná. Taktiež ignorovalo fakt, keď som ministra financií v prítomnosti Eduarda Hegera varoval, že zažije fiasko, ak prelomia s fašistami veto prezidentky. Teraz predstavitelia OĽaNO ignorujú našu požiadavku na odchod Igora Matoviča a namiesto toho prichádzajú s nefunkčnými návrhmi fungovania koalície, ako sú napríklad tresty za útoky," povedal Richard Sulík. 

 

obrazok

 

Šéf liberálov poznamenal, že práve Matovič hneď deň po rokovaniach začal s útokmi na SaS a ešte aj na príchod a investíciu automobilky Volvo. Dodal, že krok späť pre SaS nie je opcia.

Podpredseda strany Branislav Gröhling podčiarkol, že požiadavkou SaS je koalícia bez Matoviča. „Ak je prioritou našich partnerov Slovensko, očakávam, že si pred zajtrajším rokovaním dajú na misku váh odchod štyroch ministrov SaS z vlády vs funkcia pre Igora Matoviča," poznamenal. Dodal, že náročné chvíle si vyžadujú ťažké rozhodnutia a verí, že takéto rozhodnutie príde aj od predstaviteľov OĽaNO.

 

obrazok

 

Heger tvrdí, že Slovensko potrebuje stabilnú vládu aj vzhľadom na bezprecedentné výzvy, ktorým krajina čelí. „Máme rozbehnutých mnoho dobrých projektov a na to, aby sme ich mohli implementovať, musia jednotlivé rezorty pracovať bez prestávky," skonštatoval premiér.


Myslí si, že to bude najväčší faktor, ktorý bude v sobotu pri diskusiách rozhodovať. „Verím, že SaS bude ochotná urobiť krok späť a bude môcť na jeseň pokračovať v spolupráci v rámci štvorkoalície," povedal.

 

O priebehu stretnutia i jeho výsledkoch vás budeme informovať. 

 

Prečítajte si aj: Remišová: „Keď si Slováci znížia kúrenie, ušetria, a pomôžu Ukrajine!"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies