Raši odovzdal kandidatúru na post predsedu KSK

NETKY.SK • 4 September 2017, 13:26 • 2 min
Raši odovzdal kandidatúru na post predsedu KSK

KOŠICE – Kandidátku na predsedu Košického samosprávneho kraja (KSK) dnes odovzdal košický primátor Richard Raši, ktorý kandiduje za stranu Smer – SD v koalícii so stranami Strana maďarskej koalície, Strana zelených Slovenska, Starostovia a nezávislí kandidáti.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia strany Smer - SD odovzdali kandidačné listiny na poslancov zastupiteľstva KSK, pričom v jedenástich volebných obvodov postavili 38 kandidátov, čo nie je plná kandidátka. Do zastupiteľstva KSK sa bude voliť 57 poslancov. Raši o tom informoval na dnešnej tlačovej besede.

V priebehu dvoch letných mesiacov priatelia, dobrovoľníci, ale aj sympatizanti a členovia strany podporujúci Richarda Rašiho ako kandidáta na predsedu KSK navštívili všetkých 423 obcí a 17 miest Košického kraja. Pod podporu kandidatúry Richarda Rašiho sa podpísalo viac ako 25 000 obyvateľov a získali od nich viac ako 8 000 podnetov.

„Úprimne ďakujem obyvateľom Košického kraja za veľkú podporu. Veľmi si ju vážim a chcem byť predsedom kraja pre všetkých ľudí ktorí tu žijú. Reakcie a podnety obyvateľov sú pre mňa povzbudzujúce a zaväzujúce zároveň. Budem z nich vychádzať a snažiť sa riešiť ich. Môj program bude založený na potrebách ľudí,“ povedal na dnešnej tlačovej konferencii Richard Raši.

Počas letných mesiacov dostal pozitívne reakcie na to, čo sa za sedem rokov práce v Košiciach urobilo, ale aj množstvo podnetov. „Cítil som medzi ľuďmi, že vidia výsledky, ktoré sa nám podarili za sedem rokov v Košiciach a chcú ich pre celý Košický kraj. Nájdeme peniaze na investície do ciest, obchvatov obcí a miest, aby sa ľudia rýchlejšie a bezpečnejšie dostali do práce, za rodinou alebo za lekárom. Prioritou bude určite turizmus, ktorý má v našom kraji obrovský potenciál. Chcem, aby sa kraj vďaka lepšej infraštruktúre stal zaujímavejší pre investorov, ktorí vytvoria nové pracovné miesta tak, ako sa to podarilo v Košiciach. Je dôležité, aby rodiny zostali kompletné a otcovia alebo mamy, nemuseli odchádzať za prácou inam,“ povedal Richard Raši o svojich základných prioritách.

Okrem Richarda Rašiho oficiálne kandidatúru oznámil nezávislý Rastislav Trnka, ktorého podporujú pravicové subjekty KDH, OĽaNO-NOVA, SaS, Šanca, za stranu MOST-HÍD kandiduje primátor Kráľovského Chlmca Karol Pataky, za Slovenskú národnú stranu (SNS) Jarmila Tkáčová, za novovzniknutú stranu Nezávislosť a Jednota (NAJ) manažér a učiteľ Adam Šepetka. Definitívny a oficiálny zoznam kandidátov na post predsedu KSK bude známy neskôr, pretože kandidáti môžu podávať kandidačné listiny do polnoci piateho septembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies