Kino pod hviezdami odštartovala herečka Judit Bárdos a premiéra piesne k novému filmu Piargy!

NETKY.SK • 17 August 2022, 19:45 • 2 min
Kino pod hviezdami odštartovala herečka Judit Bárdos a premiéra piesne k novému filmu Piargy!

Režiséri, herci a milovníci slovenského filmu sa stretnú na treťom ročníku skvelej akcie Kino pod hviezdami. Filmový maratón sa začal exkluzívnou premiérou skladby od Veroniky Rabady. Pozrite si reportáž, v ktorej nám šarmantná Judit Bárdos prezradila ako sa stala herečkou a moderátorka Vera Wisterová sa priznala, že túžila byť misskou!

slovakia

left justify in out

 

Tretí ročník Kina pod hviezdami patrí filmom, na ktorých sa podieľali doterajší prezidenti Slovenskej filmovej a televíznej akadémie. Akcia chce okrem toho osláviť snímky, ktoré sa po pandemickej prestávke opäť začali nakrúcať a mieria do našich kín.

 

img

 

„Divákom priblížime zákulisie z tvorby filmu, uvidia prvé zábery, vypočujú si titulné skladby a dokonca sa budú môcť osobne stretnúť s obľúbenými hviezdami,“ povedala pre Netky prezidentka Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Wanda Adamík Hrycová.

 

V Kine pod hviezdami sa vystriedajú herecké esá ako Judit Bárdos, Petra Polnišová, či Michaela Čobejová. Kino pod hviezdami otvára známa osobnosť našej kinematografie. Po zosnulom Milanovi Lasicovi v prvom ročníku a Emílii Vášáryovej v minulom roku, večer slávnostne odštartovala filmová a divadelná herečka Judit Bárdos.

 

img

 

„Veľmi ma prekvapilo, že si ma vybrali. Ale je to pre mňa obrovská česť, že tu môžem byť a prevziať pomyselnú štafetu. Prišla som predstaviť nový film Piargy, ktorý sa so slovenských kín dostane 22. septembra,“ povedala herečka Judit Bárdos.

 

img

 

Počas prvého večera si fanúšikovia filmu užili exkluzívnu premiéru titulnej skladby k filmu Piargy, ktorú naživo zaspievala speváčka Veronika Rabada. Hudbu k skladbe, ktorá otvára nový album Sukne, zložila Veronika Šoltysová Rabadová s Michalom Brandysom. Text napísal Veronikin brat, Peter Rabada. Na skladbe sa výrazne podieľali aj Gabriel Silvay, Martin Husovský, Martin Migaš a Roman Šoltys.

 

img

 

„Taká ponuka sa neodmieta. Bola to pre nás výzva. Dostali sme jasné zadanie, ktoré umocnilo aj to, že som si takmer hotový film mohla pozrieť. Aj keď sme na to mali pomerne málo času, vznikla skladba, do ktorej sme transformovali všetky naše pocity z filmu a jeho príbehu," prezradila o novej filmovej skladbe Veronika Rabada.

 

img

 

Kino pod hviezdami sa začalo nezabudnuteľnou úsmevnou drámou Martina Šulíka Záhrada s Romanom Luknárom, Mariánom Labudom a Zuzanou Šulajovou. Ďalší večer bude pokračovať filmom Juraja Nvotu Muzika. Vo veselej snímke diváci uvidia Ľuboša Kostelného, Táňu Pauhofovú či Janu Oľhovú. V spolupráci s RTVS prenesú organizátori divákov do čias mýtov a legiend s rozprávkou režisérky Mariany Čengel Solčanskej Zakliata jaskyňa v hlavných úlohách s Táňou Pauhofovou a Markom Igondom. Večery pod holým nebom prinesú aj populárnu snímku Kandidát s Marekom Majeským, Monikou Hilmerovou či Michalom Kubovčíkom. A filmový maratón uzatvorí snímka Petra Bebjaka Čiara, v ktorej účinkujú Tomáš Maštalír, Emília Vášáryová, Zuzana Fialová či zosnulý Andy Hryc. Filmovými večermi sprevádza ostrieľaná moderátorka Vera Wisterová. Vstupné do Kina pod hviezdami v Bratislave a Košiciach je zdarma.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies