Fortuna Liga: Trápenie Dunajskej Stredy pokračuje, Žilina s perfektným úvodom sezóny

NETKY.SK • 9 August 2021, 09:20 • 2 min
Fortuna Liga: Trápenie Dunajskej Stredy pokračuje, Žilina s perfektným úvodom sezóny

SLOVENSKO – V zápasoch 3. kola Fortuna ligy si domáca Sereď prekvapivo poradila s DAC Dunajskou Stredou, Žilina si pripisuje tretiu výhru po sebe.

slovakia

left justify in out

Víťazný hetrik v podaní šošoňov

Zatial neporazená MŠK Žilina privítala v 3. kole Fortuna Ligy na domácom ihrisku futbalistov z Pohronia. Žilina hrá dobrý futbal a po výhrach nad Sereďou a Zlatými Moravcami si zmerala sily s Pohroním

 

Pohronie si po prehre nad Trnavou dokázalo vybojovať cennú výhrú nad Michalovcami, ale zápas so Žilinou sa nakoniec ukázal ako veľmi tvrdý oriešok na rozlúsknutie. 

 

Žilina nastúpila do zápasu veľmi dobre, jej ofenzívna hra priniesla otvárací gól už v 2. minúte zápasu. Po asistencii od Rusnáka sa zas a znova presadil mladučký útočník Tomáš Jambor, ktorý po góloch do siete Serede a Zlatých Moraviec natiahol svoju streleckú šnúru aj na zápas proti Pohroniu

 

Jamborov gól bol jediným gólom prvého polčasu a až do 67.minúty bol stav zápasu 1:0. To sa zmenilo hneď po nasadení Vahana Bichakchyna, ktorý okamžite po nástupe do hry zvýšil náskok domácich na 2:0.

 

Striedajúci žolík sa neuspokojil iba s jedným presným zásahom a v 79.minúte pridal svoj druhý gól a poistil tak domácé víťazstvo. 

 

V závere zápasu sa podarilo skórovať aj hosťom, tak ako aj na strane šošonov sa presadil striedajúci hráč. Mladý založník Ladji naskočil do hry v úvode prvého polčasu a v 84. minúte presným zásahom upravil skóre na konečných 3:1.

 

Pavol Staňo, trener MŠK Žilina: "Dostaneš šancu a musíš dať zo seba všetko, a tak to chalani aj berú. Chémia v šatni je naozaj skvelá, a to ma teší najviac."

 

 

Sereď zdolala Dunajskú Stredu najtesnejším rozdielom 

Po vypadnutí z Európskej Konferenčnej Ligy nezvládli futbalisti DAC Dunajskej Stredy úvodný zápas Fortuna Ligy na pôde domácich Michaloviec

 

Potom prišla prvá výhra s nováčikom z Liptovského Mikuláša a v 3. kole cestoval DAC na zápas so Sereďou

 

Sereď sa po úvodných dvoch prehrách snažila znova naštartovať svoju sezónu a kupodivu sa im to podarilo práve proti favorizovanej Dunajskej Strede.

 

Zápas mal dlho celkom nezáživný priebeh, aj keď nejaké šance boli k videniu na oboch stranách. Hrdinom zápasu sa stal obranca Serede Adam Morong, ktorý v 62.minúte po asistencii od Gatariča prekonal brankára DACu a rozhodol o prvých troch bodoch pre Sereďanov v tohtoročnej sezóne. 

 

img

 

Po prvej výhre sezóny hráči Serede netajili svoju enormnú radosť po zdolaní veľmi silného súpera. 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies