Návštevníci Liptova si vybrali počas Silvestra najmä ubytovania pri zjazdovkách

NETKY.SK • 3 Január 2023, 19:00 • 2 min
Návštevníci Liptova si vybrali počas Silvestra najmä ubytovania pri zjazdovkách

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ - Obsadenosť ubytovacích zariadení v blízkosti lyžiarskych svahov na Liptove bola počas uplynulého Silvestra porovnateľná s obdobím pred pandémiou. Pre TASR to v utorok uviedla Katarína Šarafínová z Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Liptov.

slovakia

left justify in out

"Na návštevníkoch, dovolenkároch ešte cítiť opatrnosť, nie všetci totiž absolvovali silvestrovské programy. Evidujeme v podstate takmer stopercentný výpadok ukrajinskej a ruskej klientely, ktorú nahradili najmä Poliaci, hostia z Pobaltia a návštevníci z Maďarska," priblížila Šarafínová. Dodala, že o lyžovačku počas silvestrovských pobytov bol tiež záujem. V regióne však zaznamenali nižší dopyt po doplnkových službách, čo podľa slov Šarafínovej pociťujú aj prevádzkovatelia gastronomických prevádzok. "Nebyť vojny, asi by sme v týchto a najbližších dňoch mali najmä hostí z Ukrajiny, ktorí tu zvykli oslavovať v našich horách nový rok. Ich výpadok cítiť, takže výber ubytovacích kapacít je dostatočný. Zároveň aj na svahoch je teraz menej lyžiarov, a preto sa oplatí využiť toto obdobie a ísť s prázdninujúcimi deťmi na hory," podotkla Šarafínová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona