Rangers sú už bez stresov, Boston rozstrieľal Toronto 8:0, Chára s gólom

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 11:56 • 2 min
Rangers sú už bez stresov, Boston rozstrieľal Toronto 8:0, Chára s gólom

Rangers sú už bez stresov, Boston rozstrieľal Toronto 8 0, Chára s gólom - Hokej Hokejisti NY Rangers bez bodového prispenia slovenského krídelníka Mariána Gáboríka zdolali v zámorskej NHL New jersey 4 2 a stali sa v noci na utorok po St. Louis druhým pos

slovakia

left justify in out

img

Hokejisti NY Rangers bez bodového prispenia slovenského krídelníka Mariána Gáboríka zdolali v zámorskej NHL New jersey 4:2 a stali sa v noci na utorok po St. Louis druhým postupujúcim tímom do tohtoročného play off. V rámci pondelkového programu bodovali dvaja Slováci. Kapitán Bostonu Zdeno Chára sa podieľal jedným gólom na demontáži Toronta, keď jeho Boston vyhral doma 8:0, kým pri výhre Anaheimu 5:3 v San Jose asistoval dvakrát obranca Ducks Ľubomír Višňovský. 
      Rangers prehrali posledné dva zápasy s Coloradom i Pittsburghom a prerušenie zlej série pre nich znamená, že nebudú zažívať stresy ako v minulých dvoch sezónach. V minulom roku si účasť vybojovali až v posledný deň základnej časti, rok predtým ich vyradila z play off rovnako v poslednom zápase prehra s Philadelphiou. "Je to určite divný pocit, že rozhodnutie o nás nepadne v posledný deň," mohol si dovoliť vtipkovať útočník Brandon Dubinsky.  
      Boston rozbil na svojom ľade Maple Leafs aj vďaka znovuzrodenému veteránovi Brianovi Rolstonovi, ktorý mal bilanciu 1+3. Počas uzávierky získaný krídelník má už teraz 8 bodov z 12 zápasov v novom drese, kým za Islanders si pripísal v 49 dueloch len 9. "Zaslúžili sme si už konečne takýto zápas, pretože v poslednom čase to vyzeralo s nami, že sa nám smola lepí na päty. Kľúčový pre nás bol asi súboj s predchádzajúci súboj s Philly, ktorý sme otočili a je niečo, na čom sa dá stavať," Chára zaznamenal jubilejný 10. gól sezóny, keď v druhej tretine zvýšil v presilovke na 6:0 v prospech domácich. V zápase bodovalo až 15 hokejistov zo zápasovej súpisky "medveďov", Tim Thomas potreboval na piate čisté konto v sezóne eliminovať iba 13 pukov z hokejok Maple Leafs.
      Pri výhre Buffala 7:3 nad Tampou Bay bol aj Andrej Sekera, zadák hosťujúcich Sabres si obohatil štatistiky o plusku. "Šable" tak stále živia nádej na postup do play off, na ôsmy, v pondelok v Detroite tiež víťazný, Washington strácajú dva body. 
      Višňovský si okrem dvoch kanadských bodov polepšil aj o tri plusky a Ducks zmrazili ambície Sharks stať sa lídrom najnahustenejšej, no na západe aj najslabšej Pacifickej divízie. "Zvíťaziť v zápase poteší, no vyhrať nad San Jose je ešte oveľa lepší pocit," naznačil niečo z kalifornskej rivality Nick Bonino, ktorého draftovali Sharks, no neskôr ho vytrejdovali do Anaheimu. Víťazstvo v divízii bude kľúčové z hľadiska postupu, lebo sa môže stať, že ostatné tímy odkráčajú zo základnej časti s dlhým nosom. Dallas (83 bodov) ako líder divízie má momentálne zabezpečenú 3. postupovú priečku na západe, druhý Phoenix (83) je v konferencii siedmy, kým Los Angeles (82) i San Jose (82) sú za aktuálneho stavu mimo osmičky. Anaheim (73) má už len teoretickú šancu - musel by excelovať v posledných 8 dueloch a ostatné tímy zahrať podpriemerne. V zostave San Jose opäť chýbal Michal Handzuš, podľa zámorských médií má zranenie, ktoré však vedenie klubu nijako nešpecifikovalo.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies