Rakúsky kardinál: Manželstvá párov rovnakého pohlavia popierajú realitu

NETKY.SK • 7 December 2017, 15:41 • 2 min
Rakúsky kardinál: Manželstvá párov rovnakého pohlavia popierajú realitu

Rakúsky katolícky kardinál Christoph Schönborn odsúdil nedávne rozhodnutie Najvyššieho súdu, ktoré umožnilo legalizovať manželstvá párov rovnakého pohlavia od roku 2019.

slovakia

left justify in out

Kardinál, ktorý je tiež viedenským arcibiskupom, hovorí, že rozhodnutie znevažuje "zvláštny status manželstva medzi mužom a ženou, ktorý je jediný schopný rodiť, starať sa a vychovávať deti, a tak zaistiť následníctvo nových generácií," píše server Stredoevropan.cz.

 

Schönborn tiež povedal, že rozhodnutie súdu "popiera jedinečnosť a zvláštny právny status manželstva, ktoré je postavené na rozdielnosti pohlavia a tak popiera realitu. Nerobí spoločnosti žiadnu službu a poškodzuje všetkých - včítane tých, ktorých sa snaží chrániť," dodáva.

 

Rozhodnutie už odmietli aj národovci z FPÖ, ktorých generálny sekretár Herbert Kickl vyhlásil, že strana už v roku 2009 varovala, že občianske zväzky nakoniec povedú k schváleniu manželstiev gayov. Kickl povedal, že strana rozhodnutie bude rešpektovať, ale nezabráni je to kritizovať ho.

 

Kardinál Schönborn, ktorý je najvyššie postaveným katolíkom v Rakúsku, sa v minulosti vyjadril aj k migračnej kríze a islamizácii Európy. Povedal, že Európe hrozí strata jej kresťanského odkazu a že moslimovia sa snažia o islamské dobytie Európy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies