Rakúska polícia zadržala Turka podozrivého z extrémizmu

NETKY.SK • 18 Júl 2013, 15:42 • 2 min
Rakúska polícia zadržala Turka podozrivého z extrémizmu

VIEDEŇ - Rakúska polícia ešte v utorok zadržala muža, ktorý je podozrivý z členstva v tureckej ultraľavicovej organizácii Revolučná ľudovo-oslobodzovacia strana - front (DHKP-C). Vo štvrtok o tom informoval hovorca rakúskeho ministerstva vnútra Karl-Heinz Grundböck.

slovakia

left justify in out

Ide pritom už o druhého údajného člena organizácie zadržaného v krajine za posledný mesiac. Podľa rakúskych predstaviteľov teraz obaja muži čakajú na vydanie do Nemecka, kde na nich vydali zatykač.

Extrémistická DHKP-C sa začala formovať už koncom 70. rokov, odkedy sa prihlásila k početným atentátom a bombovým útokom. Turecko, Európska únia i Spojené štáty ju považujú za teroristickú organizáciu. Podľa tureckej polície bol členom DHKP-C aj páchateľ februárového útoku na veľvyslanectvo USA v Ankare, kde výbuch okrem samotného útočníka usmrtil aj príslušníka ochranky a viacero ďalších ľudí zranil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies