Rakúska a slovenská polícia rozbili sieť obchodníkov s metamfetamínom

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 08:35 • 2 min
Rakúska a slovenská polícia rozbili sieť obchodníkov s metamfetamínom

VIEDEŇ - Vďaka niekoľkomesačnej spolupráci kriminalistov z Rakúska a Slovenska sa podarilo v spolupráci s rakúskym Spolkovým kriminálnym úradom rozbiť cezhraničnú sieť priekupníkov s metamfetamínom. Velenie dolnorakúskej polície informovalo dnes v tejto súvislosti o zadržaní viacerých osôb.

slovakia

left justify in out

Podľa rovnakého zdroja si 46-ročný Slovák prenajal dom v Marchfelde, a to vlani v auguste, aby až do novembrového zadržania predal celkove desať kilogramov spomínanej syntetickej drogy s pomocou dvoch synov vo veku 14 a 23 rokov, partnerky (26) a istého priateľa zo Slovenska (42). Drogu získal predtým od dvoch krajanov vo veku 35 a 37 rokov a aj jej odberatelia, asi 25-30 ľudí, bolo zo Slovenska.

 

Troch mužov, 46-ročného nájomcu domu, jeho staršieho syna a priateľa zo Slovenska, umiestnili v novembri v justičnom zariadení v Korneuburgu. Mužovu partnerku zadržali na základe európskeho zatykača v Bratislave. Od decembra 2016 je v Korneuburgu vo vyšetrovacej väzbe aj starší z dvojice dodávateľov drogy. Jeho priateľka, ktorá žije vo Viedenskom Novom Meste a pri obchodoch s metamfetamínom sa viackrát objavila ako tlmočníčka, čelí trestnému stíhaniu. V justičnom zariadení vo viedenskej štvrti Josefstadt je navyše vo vyšetrovacej väzbe 40-ročný občan Slovenska, ktorý staršiemu z dodávateľov drogy pomáhal takisto ako tlmočník, tento muž je však podozrivý aj zo spáchania vlámania a krádeže. V justičnom zariadení v St. Pöltene je vo vyšetrovacej väzbe rakúsky občan (55), ktorý kúpil väčšie množstvo spomínanej drogy. Vo vydávacej väzbe v Bratislave je od februára 2017 aj mladší z dvojice dodávateľov drog.

 

Všetci v Rakúsku vypátraní obvinení sa pri výsluchoch k trestnej činnosti priznali. Pri domových prehliadkach v rakúskych lokalitách policajti zaistili nielen peňažnú hotovosť, ale aj viacero druhov návykových látok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies