Rakovina ho mala zabiť za pár týždňov, život mu zachránila raw-vegan strava

NETKY.SK • 24 December 2017, 06:00 • 2 min
Rakovina ho mala zabiť za pár týždňov, život mu zachránila raw-vegan strava

Ľudské telo je pozoruhodná vec. Vedci majú s jeho výskumom stále veľa práce a ešte vždy vie niečím prekvapiť. Už v minulosti sa vyskytli prípady, keď sa ľudia dokázali nezvyčajne rýchlo uzdraviť z fatálnych ochorení. Najnovšie svetové média píšu o mužovi, ktorý sa smrti vyhol vďaka prechodu na raw-vegan diétu.

slovakia

left justify in out

Robovi Mooberrymu (43) v roku 2012 diagnostikovali rakovinu hrubého čreva vo 4. štádiu. Lekári mu dávali len pár týždňov života.

 

Neuveriteľné: Modelka odmietla chemoterapiu, z rakoviny ju dostal ananás

 

Muž podstúpil operáciu, chemoterapiu aj rádioterapiu, no nestačilo to. Stupeň jeho rakoviny sa znížil len o stupeň na úroveň 3A. V nemocnici mu naordinovali ešte dve kolá chemoterapie a rádioterapie. Hrozilo mu aj zavedenie vývodu z hrubého čreva. Tomu sa chcel vyhnúť.

 

img

Foto: Pixabay

 

Jeho žena Amanda, ktorá je vegetariánka, mu nasadila potravinovú raw-vegan diétu, píše Mirror. Po troch týždňoch rastlinnej stravy (začiatkom roka 2013) mal ísť opäť na vyšetrenie. Výsledky ukázali, že jeho rakovina sa zmenšila o 80%! Nadšená Amanda na Facebooku vytvorila stránku The Way We Met, kde o tomto zdravotnom úspechu napísala, aby raw-vegan strava pomohla možno aj iným ľuďom.

 

"Potreboval som sa uzdraviť. Vedel som, že musím urobiť čokoľvek, aby som porazil tú zákernú rakovinu. Nehovorím, že každý sa teraz musí dať na veganskú stravu, aby sa dostal z rakoviny... ale u mňa to fungovalo a stojí to za zmienku,“ povedal Mooberry pre Metro.

 

img

Amanda a Rob

Foto: mucasamoo.com

 

Zdravá strava síce urobila dominantný kus práce ale chemoterapia a ožarovanie malo samozrejme tiež silný účinok. Rob a Amanda nechcú degradovať klasickú medicínu, len poukázať na iné metódy a úžasnú silu zdravých potravín.

 

Jeho príbeh sa verejne rozšíril až po tom, ako ho zdieľala country hviezda Tim McGraw. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies