Spoločnosť Facebook sa premenuje na Meta. Ako to ovplyvní užívateľov?

NETKY.SK • 28 Október 2021, 21:28 • 2 min
Spoločnosť Facebook sa premenuje na Meta. Ako to ovplyvní užívateľov?

KALIFORNIA – Zmena názvu spoločnosti prichádza v čase, kedy Zuckerbergove sociálne siete čelia obrovskej kritike.

slovakia

left justify in out

Spoločnosť Facebook sa premenuje na Meta. V priebehu dnešného dňa to na konferencii oznámil jej zakladateľ Mark Zuckerberg. Nový názov bude zastrešovať služby ako je Facebook či Instagram.  Ako priblížil šéf Facebooku, jednotlivé služby sa budú aj naďalej nazývať Facebook, Instagram či Whatsapp. Nový názov spoločnosti Meta odkazuje na tzv. metaverzum, teda internetový svet, ktorý firma buduje. 

 

img

 

Zmena názvu pritom prichádza v čase, kedy americký internetový gigant bojuje s kritikou zákonodarcov a regulačných orgánov vzhľadom na svoju trhovú silu, algoritmických rozhodnutí a toho, ako na svojich platformách pristupuje k prejavom nenávisti či dezinformáciám. 

 

"Sme spoločnosť, ktorá vytvára technológiu na spájanie ľudí. Spoločne môžeme konečne postaviť ľudí do centra našej technológie. A spoločne môžeme odomknúť masívne väčšiu tvorivú ekonomiku," uviedol Zuckerberg. Dodal, že metaverzum bude miestom, kde budú môcť ľudia interagovať, pracovať a vytvárať obsah.

 

img

 

Myslí si, že metaverzum má potenciál pomôcť odomknúť prístup k novým kreatívnym, sociálnym a ekonomickým príležitostiam. Podotkol, že pôjde o internet novej generácie, v ktorom bude masívne využívaná virtuálna realita.

 

Súvisiaci článok: Facebook údajne plánuje zmeniť svoj názov

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies