Raise3D uviedla 3D tlačiareň DF2 na profesionálnu resinovú tlač

NETKY.SK • 21 November 2023, 16:30 • 2 min
Raise3D uviedla 3D tlačiareň DF2 na profesionálnu resinovú tlač

BRATISLAVA - Spoločnosť Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, oznámila, že Raise3D, poskytovateľ flexibilných riešení aditívnej výroby predstavil na veľtrhu Formnext novú 3D tlačiareň Raise3D DF2. Ide o ďalší míľnik firmy v jej rozsiahlom portfóliu profesionálnej a priemyselnej 3D tlače, ktorý predstavuje vstup na trh resinovej 3D tlače.

slovakia

left justify in out

Riešenie DF2, založené na technológii Digital Light Printing (DLP), sa môže pochváliť vysokou rýchlosťou a presnosťou tlače, maximálnou kvalitou povrchov a vysokou mierou spoľahlivosti a bezpečnosti. Bolo vytvorené na technické prototypovanie, tvorbu výrobných pomôcok a malosériovú výrobu, pričom využíva rozmanitý výber vysoko kvalitných živíc. DF2 sa vyznačuje pracovnými postupmi, ktoré urýchľujú prácu užívateľov s tlačiarňou a optimalizujú využitie resinových technológií vo výrobe.

 

Riešenie DF2 integruje niekoľko komponentov na zaistenie kompletného pracovného postupu 3D tlače:

  • Raise3D DF2 3D Printer: DLP tlačiareň je určená na výrobu maloobjemových, hladkých a opakovateľných dielov s vysokým rozlíšením, vďaka presnému a spoľahlivému systému na zdvih osi Z, efektívnemu riadeniu materiálu, vyhrievanej komore, vysoko kvalitnému optickému systému, pokročilej technológii Anti-Aliasing a Air-Peel technológiami na rýchle a jednoduché odlupovanie vrstvy.
  • Raise3D DF Wash: Automatizované čistiace riešenie s efektívnym riadením procesu a ľahkou údržbou. Môže sa pochváliť robustnými čistiacimi schopnosťami pomocou dvojturbínového umývania, simulácie ručného umývania a systémom dvojventilátorového sušenia vzduchom. Využívať je možné rôzne čistiace prostriedky, ako je alkohol, IPA, TPM a voda.
  • Raise3D DF Cure: Pokročilá vytvrdzovacia stanica vybavená niekoľkými UV vytvrdzovacími a zahrievacími profilmi. Využíva duálne vytvrdzovacie zdroje naprieč viacerými vlnovými dĺžkami (365/385/405 nm).
  • Raise3D Resins: Výber živíc na mieru pre rôzne aplikácie s ďalšími variantmi, ktoré budú čoskoro uvedené na trh, zahŕňa užívateľsky prívetivú živicu Standard, živicu Tough 2K trvanlivú a odolnú voči nárazu, High Detail umožňujúcu vysoké rozlíšenie a extrémne jemné detaily a Rigid 3K s vysokou tuhosťou a vynikajúcou tepelnou a chemickou odolnosťou.
  • Softvér ideaMaker Slicing prispôsobený pre riešenie DF2, ktorý zjednodušuje proces tlače DLP. Medzi ponúkané funkcie patrí okrem iného Anti-Aliasing, automatická podpora, kompenzácia kontúr, detekcia prísaviek, generovanie textúr a zmenšená veľkosť Gcode.

„Vstup spoločnosti Raise3D, ktorá prichádza s premiérovou ponukou 3D tlače z polymérovej živice, sme určite privítali,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira, ktorá distribuuje tlačiarne Raise3D na českom a slovenskom trhu. „Táto tlačiareň má potenciál priniesť vysokú hodnotu pre výrobné podniky všetkých veľkostí. Po veľmi pozitívnych ohlasoch a skúsenostiach s tlačiarňou Hyper-Speed od Raise3D sme veľmi radi, že resinová tlačiareň práve od tohto výrobcu obohatí široké portfólio našich 3D tlačiarní dostupných na portáli Abc3D,“ dodal Šmejcký

Dostupnosť Raise3D DF2 na českom a slovenskom trhu sa očakáva na konci prvého štvrťroku 2024.

 

O spoločnosti Elvira

Elvira je od roku 1991 dodávateľom kancelárskej techniky a služieb na českom a slovenskom trhu. V súčasnosti sa prostredníctvom svojho portálu Abc3D venuje hlavne dodávkam a servisu 3D technológií vrátane stolných, profi a produkčných 3D tlačiarní, 3D skenerov, softvéru, materiálu a ďalších pomôcok. Je poskytovateľom technológií vedúcich 3D výrobcov vrátane 3D Systems, Raise3D, BCN3D a Omni3D. K zákazníkom spoločnosti patria hlavne priemyselné výrobné spoločnosti z odvetvia automotive, strojárstva, robotiky a letectva a tiež organizácie v školstve a zdravotníctve. Spoločnosť Elvira si zakladá na komplexnom a individuálnom prístupe k zákazníkom a umožňuje im využívanie všetkých prezentovaných 3D technológií vo forme služby na mieru.


Viac na informácií nájdete na: www.abc3d.cz

O spoločnosti Raise3D

Raise3D je jeden z najväčších svetových výrobcov 3D tlačiarní s FFF/FDM technológiami, navrhuje a vyrába vysoko výkonné 3D tlačiarne a riešenia aditívnej výroby pre malé a stredné podniky. S pobočkami v Kalifornii, Texase, Rotterdame a Šanghaji je Raise3D certifikovanou spoločnosťou ISO9001:2015 a ISO14001, ktorá má pozíciu lídra vo vývoji kompletných riešení využívajúcich technológiu aditívnej výroby FFF pre polyméry, kompozitné a kovové materiály.

Spoločnosť Raise3D má centrálu v Spojených štátoch a ďalšie zastúpenia v Európe a Ázii. Jej produkty využívajú najrôznejšie priemyselné odbory, ako je letectvo, strojárstvo, medicína, vojsko a v neposlednom rade aj školstvo. Ako popredný výrobca priemyselných 3D tlačiarní sa Raise3D venuje oblasti flexibilnej výroby, ktorá pomáha zákazníkom zlepšiť si svoju konkurenčnú výhodu využitím všetkých predností aditívnej výroby.
 
Raise3D pokračuje vo svojom záväzku k inováciám s pokračujúcimi investíciami do vývoja živice. Na obzore je široká škála materiálov, ako je vysokoteplotná živica na diely, ktoré majú konečné použitie vo výrobe, spĺňajú špeciálne požiadavky aplikácií a tiež poháňajú technologický pokrok.

 

Spoločnosť si uvedomuje neoddeliteľnú úlohu, ktorú hrá vývoj živicových materiálov pri rozvoji aplikácií 3D tlače. Z tohto dôvodu je spoločnosť Raise3D hrdá na to, že môže pridať vývoj živice ako kľúčovú kompetenciu v rámci svojej organizácie s priebežným prerozdeľovaním interných zdrojov na jej rozvoj.
 
Raise3D je navyše hrdá na to, že môže spolupracovať so strategickými partnermi, ako sú Henkel a BASF Forward AM. So zavedením riešení DF2 spoločnosť Raise3D úspešne overila širokú škálu materiálov, vrátane LOCTITE 3D IND405™ a LOCTITE 3D PRO476™, Ultracur3D® RG 3280 a Ultracur3D® RG 1100 B.
 
V rámci firemnej stratégie bude riešenie Raise3D DF2 aj naďalej podporovať otvorenú materiálovú platformu pre inovácie, aby jej zákazníci mohli preskúmať nové možnosti v oblasti 3D tlače na živicu. So spustením riešenia DF2 spoločnosť Raise3D s potešením oznamuje program ORP (Open Resin Program). Spolupráca medzi Raise3D a Resin Manufacturers má za cieľ identifikovať a vybrať najvýkonnejšie živice pre riešenie Raise3D DF2. Viac informácií nájdete na: www.raise3d.com



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Myr Communication / Elvira, Foto: Elvira / Raise3D
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies