Keď srdce túži po popularite: Ako sa cítiť začlenený medzi ľuďmi prirodzene a sám sebou?

NETKY.SK • 22 Marec 2024, 17:00 • 2 min
Keď srdce túži po popularite: Ako sa cítiť začlenený medzi ľuďmi prirodzene a sám sebou?

Popularita je vlastnosť, po ktorej väčšina ľudí túži. Je to skutočne zakorenené v ľudských podmienkach, pretože sa musíme cítiť začlenení. Ako väčšina vecí v živote, aj popularita je komplikovanejšia, než sa zdá. Niektorí ľudia sú obľúbení, pretože sú sympatickí – ich rovesníci ich majú radi, dôverujú im a chcú s nimi byť. Prinášame vám rady, ako byť populárnejší človek a nájsť si nových priateľov rýchlejšie

slovakia

left justify in out

Ako väčšina vecí v živote, aj popularita je komplikovanejšia, než sa zdá. Niektorí ľudia sú obľúbení, pretože sú sympatickí – ich rovesníci ich majú radi, dôverujú im a chcú s nimi byť. Iní sú populárni, pretože nejakým spôsobom získavajú určitý status a využívajú túto moc na to, aby mali vplyv na ostatných. 

Prinášame vám rady, ako byť populárnejší človek a nájsť si nových priateľov rýchlejšie:

Buďte skutočne láskaví

Falošnú láskavosť cítiť na míle ďaleko. Keď sa z niekoho snažíte niečo dostať, ľudia vycítia váš nedostatok autentickosti. 
Populárni ľudia vo všeobecnosti „nevyužívajú“ iných na zvýšenie svojho spoločenského postavenia alebo získanie ďalších obchodov. Namiesto toho prejavujú skutočnú láskavosť všade, kam idú.

Sú milí k údržbárom, čašníkom a náhodným ľuďom na ulici. Ponúkajú pomoc svojim priateľom, keď prechádzajú ťažkým obdobím. Majú výnimočné charakterové črty, z ktorých vyžaruje priateľskosť a zdvorilosť, aj keď za to nič nedostanú.

Obľúbení ľudia sú milí a súcitní, neustále pozývajú ostatných do rozhovoru a dávajú ľuďom pocit, že sú dôležití, bez ohľadu na to, kto sú. 

Ale láskavosť je viac ako otváranie dverí, úsmev a každodenné správanie. Láskavosť vyžaduje skutočné nahliadnutie do seba a premýšľanie o tom, akým človekom chcete byť vo svojom každodennom živote, aj keď sa nikto iný nepozerá. 

Pripojte sa ku skupine

Pripojte sa k športovému tímu, vyskúšajte nový koníček alebo sa staňte členom klubu. Najjednoduchší spôsob, ako zvýšiť svoju popularitu v škole, je zapojiť sa do skupiny rovnako zmýšľajúcich študentov.
Najväčšou chybou nových študentov je izolovať sa alebo očakávať, že k nim prídu priatelia. Školy z nejakého dôvodu ponúkajú širokú škálu mimoškolských aktivít. Čím viac sa do nich zapojíte, tým pravdepodobnejšie nájdete partiu kvalitných priateľov, ktorí zdieľajú vaše vášne. 

Predpokladajme, že neviete, aké sú vaše vášne. V takom prípade máte ešte väčší dôvod vyskúšať si nejaké nové mimoškolské aktivity a preskúmať obrovskú rozmanitosť ľudí.

Obľúbení ľudia sú obdivovaní, oceňovaní alebo milovaní svojimi rovesníkmi. Iní chcú byť spájaní s populárnymi ľuďmi a majú veľa priateľov. Obľúbená osoba má zvyčajne vo svojej rovesníckej skupine vysoké sociálne postavenie.

Tajomstvo popularity

Niektorí ľudia sú obľúbení, pretože sú sympatickí. Môžu byť napríklad pozitívni, priateľskí, dôveryhodní a ohľaduplní. V iných prípadoch sú ľudia populárni, pretože ich dobrý vzhľad, bohatstvo alebo úspech im zabezpečili vysoký spoločenský status.

Obľúbení ľudia sú vo všeobecnosti optimistickí, pozitívni, nápomocní a zábavní. Tieto vlastnosti k sebe priťahujú ostatných. Najpopulárnejší ľudia tiež investujú veľa času a úsilia do svojich vzťahov. Ľahko nadväzujú priateľstvá, pretože sa skutočne zaujímajú o ostatných.

Buďte silným lepidlom

Najobľúbenejší ľudia sú často lepidlom, ktoré drží ich priateľov pohromade.
Keď máte v pláne stretnúť sa so skupinou priateľov na spoločenský výlet, zvyknite si pozvať niekoho, kto ešte nestretol všetkých v skupine. Pokúste sa usporiadať večierky a stretnutia, kde sa vaši priatelia môžu stretnúť spolu. Nielen vaši priatelia ocenia možnosť spoznať nových ľudí, ale budete vnímaní aj ako spoločenskejší človek.

Ak sa stretávate s kamarátom a narazíte na iného známeho, nezabudnite ich navzájom predstaviť. 

Buďte pozitívnou oporou

Ľudia, ktorí sa často sťažujú na život a sú pesimistickejší, majú menej priateľov. A čo je ešte horšie, keďže ľudia majú tendenciu tráviť čas s inými, ktorí sú im podobní, priatelia, ktorých majú, sú zvyčajne tiež pesimistickí. Spravidla sa snažte nehovoriť nič negatívne, kým najprv nepoviete aspoň päť pozitívnych vecí. To vám môže pomôcť zabrániť tomu, aby vás ostatní považovali za pesimistu, a urobiť z vás povznášajúceho človeka, s ktorým je príjemné tráviť čas.

Populárni ľudia chápu, že rozprávanie ľudí za chrbtom spôsobí, že rýchlo stratia priateľov . Keď hovoríte negatívne o iných ľuďoch, osoba, s ktorou hovoríte, môže dôvodne predpokladať, že by ste o nich hovorili negatívne , keď nie sú nablízku.
Pretože vzťahy sa prehlbujú, čím viac sa navzájom odhaľujeme, je dôležité, aby sa vám vaši priatelia pohodlne zdôverili bez obáv, že o nich budete hovoriť iným.

Osobnostné charakteristiky, ktoré odpudzujú ľudí

Neistota
Neistota sa zvyčajne prejavuje ako silná potreba súhlasu. Neistí ľudia sa príliš snažia a často reagujú príliš rýchlo na interakciu. Rýchlo súhlasia, niekedy keď vnútorne nesúhlasia, a stavajú ostatných na piedestál.

Pasívna energia
Pasívni, nereaktívni ľudia majú tendenciu pôsobiť ako nezaujímaví a nudní. Aj keď sa vo vnútri môžu cítiť úplne inak, ich správanie signalizuje túžbu po minimálnom zapojení a vyvíja tlak na druhú osobu, aby niesla energiu interakcie.

Sebastrednosť

Ľudia, ktorí sú stredobodom rozhovorov, zvyčajne nezdržujú svoje publikum dlho, pokiaľ nie sú charizmatickí, pozoruhodní, zábavní alebo slávni. Väčšina ľudí zameraných na seba odtláča svoje publikum. Hoci môžu byť zospodu len nervózni, ľudia na ich druhom konci tieto vnútorné pocity nepoznajú ani o nich nepremýšľajú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
text: scienceofpeople.com, socialself.com, psychologytoday.com. titulná foto: westend61.de
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies