Kanada pozastavila vojenskú misiu na Ukrajine

NETKY.SK • 17 Apríl 2021, 15:48 • 2 min
Kanada pozastavila vojenskú misiu na Ukrajine

MOSKVA - Kanada pozastavila vojenskú výcvikovú misiu na Ukrajine kvôli prepuknutiu koronavírusu medzi vojenským personálom.

slovakia

left justify in out

Vojenská výcviková misia kanadských vojsk na Ukrajine bola pozastavená kvôli koronavírusu. Informoval portál CBC News s odvolaním sa na velenie. „Rutinné činnosti zamerané na budovanie kapacít bezpečnostných síl boli dočasne znížené, alebo pozastavené na cvičných miestach s cieľom chrániť členov pohotovostnej skupiny a zastaviť šírenie vírusu,“ uviedla zástupkyňa Spoločného operačného velenia Kanady Alexia Kreuser.

 

Dodala, že zamestnanci infikovaní koronavírusom sú izolovaní, ľudia, ktorí s nimi boli v kontakte, sú umiestnení do karantény. Denník Globe and Mail poznamenal, že kanadská misia zahŕňa asi 200 vojakov, ktorí sú rozmiestnení na 12 rôznych miestach na Ukrajine, čo pomohlo zastaviť šírenie vírusu. Armáda nehlási počet infikovaných. Veliteľka pohotovostnej skupiny pre Ukrajinu Melanie Lakeová uviedla, že koronavírus vážne zasiahol armádu na mnohých miestach. Obzvlášť veľké ohnisko bolo zaznamenané v stredisku bojového výcviku v Javorine na západe Ukrajiny.

 

Samotná podplukovníčka Lakeová sa po marcovom príchode do krajiny nakazila koronavírusom. Predchádzajúca veliteľka Sarah Heer tiež ochorela na COVID-19, v dôsledku čoho obe zmeškali ceremoniál zmeny velenia a vôbec prvé odovzdanie právomocí medzi ženami v histórii kanadských operácií. V marci 2019 kanadská vláda predĺžila vojenskú výcvikovú misiu UNIFIER na Ukrajine o tri roky. Vláda a kanadské ozbrojené sily zahájili operáciu UNIFIER v reakcii na žiadosť ukrajinskej vlády. Toto je výcviková misia, ktorá sa koná v rámci medzinárodného spoločného výboru, ktorý zahŕňa Ukrajinu, USA, Kanadu a Veľkú Britániu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona