Radwanská prvou finalistkou ženskej dvojhry

NETKY.SK • 5 Júl 2012, 19:56 • 2 min
Radwanská prvou finalistkou ženskej dvojhry

Radwanská prvou finalistkou ženskej dvojhry - Tenis Poľská tenistka Agnieszka Radwanská sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V semifinále si na tráve All England Clubu ako nasadená trojka poradila s osmičkou p

slovakia

left justify in out

img

Poľská tenistka Agnieszka Radwanská sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone. V semifinále si na tráve All England Clubu ako nasadená trojka poradila s osmičkou "pavúka" Nemkou Angelique Kerberovou za 69 minút v dvoch setoch 6:3, 6:4 a dosiahla životný úspech. V prvom grandslamovom finále v kariére nastúpi v sobotu proti víťazke súboja medzi Bieloruskou Victoriou Azarenkovou a Američankou Serenou Williamsovou.
      Radwanská má stále šancu stať sa po Wimbledone novou svetovou jednotkou a vystriedať na čele rebríčka WTA víťazku Roland Garros Rusku Mariu Šarapovovú. Musí však získať cennú trofej a dúfať, že Azarenková nepostúpi cez Serenu Williamsovú do finále. Kerberová neuspela ani v druhom semifinále na podujatí veľkej štvorky, vlani na US Open prehrala s neskoršou šampiónkou Austrálčankou Samanthou Stosurovou.       
      Úvod semifinále vyšiel lepšie Kerberovej, ktorá v treťom geme prelomila podanie Radwanskej a po potvrdení brejku sa ujala vedenia 3:1. Poľka však v ďalších minútach získala päť gemov v rade a prvý set sa stal jej korisťou. O osude druhého dejstva rozhodol piaty gem, v ktorom Radwanská zobrala Kerberovej servis. Za stavu 5:4 premenila pri vlastnom servise hneď prvý mečbal. Poľka urobila oveľa menej nevynútených chýb ako Kerberová a na rozdiel od súperky premenila všetky brejkbaly.
      
      dvojhra - semifinále:
      Agnieszka Radwanská (3-Poľ.) - Angelique Kerberová (8-Nem.) 6:3, 6:4

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies