Radosť v tábore belasých! Slovan si na poslednú chvíľu zachránil účinkovanie v KHL

NETKY.SK • 29 Apríl 2019, 17:55 • 2 min
Radosť v tábore belasých! Slovan si na poslednú chvíľu zachránil účinkovanie v KHL

BRATISLAVA - Slovensko bude mať naďalej svojho zástupcu v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Pokračovať v nej bude HC Slovan Bratislava, ktorému sa podarilo získať investora z Česka. Klub splatí hlavnému mestu vyše miliónový dlh za nájom a naďalej bude môcť hrať na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Vďaka novému investorovi má Slovan aj vyrovnať dlhy voči hráčom.

slovakia

left justify in out

"Máme dobrú správu, že pokračujeme v KHL. Podarilo sa nám dohodnúť zmluvu, ktorú dnes podpisujeme s investorom, ktorého sme tak dlho naháňali. Informoval som o tom primátora Bratislavy Matúša Valla. Vyrovnáme náš dlh a otvoríme našu budúcu spoluprácu," uviedol pre RTVS člen predstavenstva HC Slovan Bratislava Juraj Široký ml.

HC Slovan Bratislava riešil financie v súvislosti s pokračovaním klubu v KHL, ale "belasých" trápia dlhodobé problémy s dlžobami voči hráčom a aj dlhy za nájomné za využívanie Zimného štadióna Ondreja Nepelu, ktorý prevádzkuje mesto cez svoju organizáciu Správa telovýchovných zariadení hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislava (STaRZ). K 19. februáru dlhoval Slovan mestu za štadión takmer 1 milión eur, medzičasom už mal istú časť z tejto sumy uhradiť.

 



Slovan Bratislava pôsobí v ruskej KHL od leta 2012. Počas siedmich sezón sa do play-off prebojoval len dvakrát a v oboch prípadoch vypadol hneď v prvom kole vyraďovacej časti, pričom v bojoch o Gagarinov pohár ešte nevyhral ani jeden zápas. V ostatnom ročníku 2018/2019 bol Slovan najhorší spomedzi všetkých účastníkov KHL, keď zo 62 zápasov nazbieral iba 33 bodov, teda deväť menej ako predposledné Dinamo Minsk.

 

Neúspešné výsledky v KHL boli aj následkom toho, že pre finančnú neistotu v Slovane začal klub skladať káder na jednotlivé sezóny dosť neskoro v porovnaní s konkurenciou.So slovenskou extraligou sa Slovan Bratislava rozlúčil titulom v ročníku 2011/2012, odvety najvyššia domáca súťaž v hlavnom meste SR absentuje.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies