Pyrotechnik zasahoval po náleze sovietskej míny v Chocholnej-Velčiciach

NETKY.SK • 3 Júl 2023, 12:45 • 2 min
Pyrotechnik zasahoval po náleze sovietskej míny v Chocholnej-Velčiciach

CHOCHOLNÁ / VELČICE - Policajný pyrotechnik zasahoval v lesnom poraste v katastri obce Chocholná-Velčice v Trenčianskom okrese. Počas hubárčenia tam totiž našli muníciu z druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Policajný pyrotechnik zasahoval v lesnom poraste v katastri obce Chocholná-Velčice v Trenčianskom okrese. Policajtka z Nového Mesta nad Váhom tam počas hubárčenia našla muníciu z druhej svetovej vojny. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti. Pyrotechnik zistil, že ide o delostreleckú mínu kalibru 82 milimetrov sovietskej výroby z obdobia druhej svetovej vojny, ktorá bola vystrelená, no nárazový zapaľovač bol nepoškodený. Po obhliadke nárazového zapaľovača pyrotechnik rozhodol, že mína je schopná prevozu, zabezpečil ju a neskôr ju výbuchom zneškodnia.

"Miesto nálezu a jeho blízke okolie prehľadali detektorom kovov, na mieste našli ešte dva náboje Mauser nemeckej výroby, taktiež z obdobia druhej svetovej vojny," informovala polícia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR / Facebook Polícia SR - Trenčiansky kraj
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies