Šok v kvalifikácii na MS! Nemecko padlo v súboji s trpaslíkom

NETKY.SK • 1 Apríl 2021, 13:54 • 2 min
Šok v kvalifikácii na MS! Nemecko padlo v súboji s trpaslíkom

Kvalifikácia na MS v Katare je v plnom prúde. Včerajší hrací deň priniesol prekvapenie, ktoré sa nepochybne zapíše do futbalovej histórie.

slovakia

left justify in out

Pandémia koronavírusu spôsobila, že minuloročný európsky šampionát sa uskutoční tento rok, a tak sa mužstvá nepripravujú v priateľských zápasoch, ale v kvalifikácii na budúcoročné majstrovstvá sveta. Veľa práce čaká na jedného z tradičných favoritov, Nemecko, ktoré včera totálne vybuchlo so Severným Macedónskom.

 

Futbalový trpaslík ukázal, že jeho postup na EURO nebol náhodným javom a dokonale zaskočil favorizovaného súpera. V predošlých dvoch kvalifikačných zápasoch ťažili Nemci predovšetkým zo silných úvodov stretnutí, včera však narazili na pomerne tvrdý odpor. Hostia sa v Duisburgu snažili koncentrovať na obranu a darilo sa im rozbíjať protiútoky súpera už v počiatkoch. Zdalo sa, že sa prvý polčas skončí bezgólovou remízou, keď sa zrazu pred Ter Stegenom objavil Goran Pandev a skóroval. Pre legendu macedónskeho futbalu išlo o 37. gól v národnom tíme.

 

 

V 63. minúte vyrovnal z pokutového kopu Gündogan, hoci si dovtedy domáce mužstvo nevypracovalo ani jednu strelu na bránu. Nemci mohli v 80. minúte ísť do vedenia, lenže Timo Werner z londýnskej Chelsea nepochopiteľne netrafil loptu do odkrytej brány. Pravidlo nedáš-dostaneš sa potvrdilo v 85. minúte, keď skóroval Elmas a v Severnom Macedónsku sa mohlo oslavovať.

 

Nemecko prehralo v kvalifikácii na MS prvýkrát od roku 2001, keď hráči Nationalelf nestačili na Angličanov a vybuchli v pomere 1:5. Predtým prehrali iba v roku 1985 s Portugalskom. Severní Macedónci tak pripravili hrdému výberu len tretiu kvalifikačnú prehru v histórii.

 

 

Tréner Joachim Löw, ktorý po EURE skončí na lavičke reprezentácie, tak má nad čím premýšľať. Nemci tento rok kvôli kolísavej forme nebudú považovaní za topfavoritov šampionátu, ide však o tradičné turnajové mužstvo, ktoré sa pred veľkým podujatím dokáže vyhecovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies