Putnocký oporou Chorzówa v pondelkovej ligovej dohrávke

NETKY.SK • 4 August 2015, 13:21 • 2 min
Putnocký oporou Chorzówa v pondelkovej ligovej dohrávke

KIELCE - Slovenský futbalový brankár Matúš Putnocký pokračuje aj v novom ročníku najvyššej poľskej futbalovej súťaže v spoľahlivých výkonoch v drese Ruchu Chorzów.

slovakia

left justify in out

V pondelok bol jeho výkon dôležitým faktorom pri víťazstve Ruchu 2:1 na pôde Korony Kielce v dohrávanom zápase 3. kola.

 

"Bol to zaujímavý zápas pre fanúšikov, ktorí mohli vidieť pekné situácie na oboch stranách. Boli sme o jeden gól lepší, aj Korona mala dobré príležitosti, ale v našej bránke stál Putnocký, ktorý predviedol skvelé zákroky," cituje portál katowickisport.pl slová chorzówskeho trénera Waldemara Fornalika, niekdajšieho kouča poľského národného tímu. 

 

"Niebiescy" po zaváhaní v úvodnom kole doma s Górnikom Leczna (0:2) zabrali v ďalších dvoch dueloch naplno. Okrem ostatného triumfu v Kielciach získali tri body proti Piastu Gliwice (2:0).    

 

"Naše mužstvo sa pomaličky konsoliduje. Okrem gólov sme mali ešte jeden alebo dva prípady, keď sme mohli skórovať. Pred týždňom som povedal, že každý získaný bod prispeje k tomu, aby sa ešte viac stabilizovali," doplnil 52-ročný kormidelník. 

 

"V prvom polčase som inkasoval gól a očakával som veľmi ťažký zápas. Bola to situácia, pri ktorej som možno mohol lepšie zareagovať. Neskôr sme však začali hrať a lepšie sme držali loptu. Najbližšie nás čaká Podbeskidzie a chceme znova zvíťaziť," povedal v rozhovore pre klubový web 30-ročný Putnocký, ktorý podpísal v januári tohto kalendárneho roka s účastníkom najvyššej poľskej súťaže Ekstraklasy zmluvu do konca sezóny 2014/2015 s ročnou opciou pre Chorzów. Koncom mája došlo k predĺženiu spolupráce do 30. júna 2016. 

 

V úvodnej ligovej polsezóne v Poľsku stihol Putnocký zneškodniť tri pokutové kopy. V apríli predviedol podľa fanúšikovského hlasovania najkrajší zákrok na poľských futbalových trávnikoch a osemkrát na jar 2015 triumfoval v ankete o najkrajší zákrok kola. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies