V Bulharsku sa konajú predčasné parlamentné voľby

NETKY.SK • 11 Júl 2021, 11:21 • 2 min
V Bulharsku sa konajú predčasné parlamentné voľby

SOFIA - V Bulharsku sa v nedeľu konajú predčasné parlamentné voľby po tom, ako tie aprílové nepriniesli stabilnú vládu.

slovakia

left justify in out

Posledné prieskumy naznačujú podobné výsledky a zároveň tiež pokles podpory strany GERB bývalého premiéra Bojka Borisova. Dočasná vláda zverejnila informácie týkajúce sa rozsiahlej korupcie počas jeho vlády.

 

img

 

Súvisiaci článok: Parlamentné voľby v Bulharsku podľa exit pollov vyhrala strana premiéra Bojka Borisova

Bulharsko opakovane čelí kritike za to, že nezvláda boj s korupciou. Protikorupčnú kampaň odporcov Bojka Borisova posilnili júnové americké sankcie voči niekoľkým verejným činiteľom a obchodníkom práve pre korupciu.

 

Prečítajte si: Čo čaká dovolenkárov? Pozrite si podmienky vstupu do niektorých dovolenkových destinácií

Prieskumy naznačujú tesný súboj medzi stranou GERB, ktorá mala v apríli najviac (26%) hlasov a jej hlavným súperom, stranou ITN, ktorú vedie televízny moderátor Slavi Trifonov. Ako tretí by mohli skončiť socialisti.

Podľa politológa Dimitara Ganeva je veľmi malá šanca, že sa Borisov opäť stane premiérom. A to ani v prípade víťazstva jeho strany, keďže väčšina politických subjektov odmieta spolupracovať s jeho stranou. Približne 12-tisíc volebných miestností zatvoria o 20:00 tamojšieho času. Svoj hlas môže odovzdať 6,7 milióna ľudí, ktorí volia 240 poslancov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies