Putin zvolal svoj bezpečnostný tím kvôli zhoršovaniu situácie na Ukrajine

NETKY.SK • 7 November 2014, 06:49 • 2 min
Putin zvolal svoj bezpečnostný tím kvôli zhoršovaniu situácie na Ukrajine

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin rokoval dnes s členmi Rady bezpečnosti Ruskej federácie o zhoršovaní situácie na východe Ukrajiny. Podľa názoru Kremľa je za tento vývoj zodpovedná ukrajinská armáda, čo Kyjev rozhodne popiera.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Účastníci stretnutia hovorili... aj o medzinárodných otázkach, predovšetkým o zhoršovaní situácie s ohľadom na početné porušenia režimu prímeria ukrajinskými vládnymi jednotkami," povedal Putinov hovorca Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra RIA Novosti.
      

Nešpecifikoval však, či na stretnutí padlo nejaké rozhodnutie týkajúce sa Ukrajiny. Ukrajinská armáda poprela ako ničím nepodložené tvrdenia povstalcov, podľa ktorých dnes fakticky začala novú ofenzívu na východe krajiny. Hovorca ukrajinskej armády zdôraznil, že Kyjev sa "striktne" pridržiava ustanovení platnej dohody o prímerí.
      

Separatisti v Doneckej a Luhanskej oblasti tvrdia, že ukrajinská armáda v posledných dňoch zvýšila svoju vojenskú aktivitu na línii oddeľujúcej obe znepriatelené strany. Podľa hovorcu protiteroristickej operácie (ATO) na východe Ukrajiny dnes naopak povstalecké milície v Doneckej oblasti ostreľovali množstvo pozícií ukrajinskej armády, ktorá na útoky údajne len reagovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies