Putin: Za denuklearizáciu budú musieť USA dať KĽDR absolútne bezpečnostné záruky

NETKY.SK • 6 Jún 2018, 18:13 • 2 min
Putin: Za denuklearizáciu budú musieť USA dať KĽDR absolútne bezpečnostné záruky

MOSKVA - Ruský prezident Vladimir Putin v stredu uviedol, že ak sa Spojené štáty chcú s KĽDR dohodnúť na denuklearizácii, budú jej musieť poskytnúť absolútne bezpečnostné záruky, napísala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Putin v rozhovore pre čínsku spravodajskú televíziu CGTN v Moskve povedal, že dúfa, že summit amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokórejského vodcu Kim Čong-una naplánovaný na 12. júna prinesie pozitívne výsledky.

 

Šéf Kremľa pochválil Trumpa za "odvážne a uvážené" rozhodnutie stretnúť sa s Kimom, avšak poznamenal, že Pchjongjang po tom, čo bol svedkom vojen v Iraku a Líbyi, bude za upustenie od svojho jadrového programu požadovať "absolútne bezpečnostné záruky". Ruský prezident zároveň vyslovil poľutovanie, že Spojené štáty a Južná

Kórea nezrušili každoročné spoločné vojenské cvičenie.

 

Stabilitu v oblasti Kórejského polostrova by podľa ruského prezidenta pomohla upevniť aj ponuka Moskvy na spoluprácu na projekte výstavby železnice a plynovodu, ktorého by sa zúčastnili obe Kórey.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies