Projekt Slovenská Veľká noc sa zameriava na tradičné slovenské potraviny

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 20:00 • 2 min
Projekt Slovenská Veľká noc sa zameriava na tradičné slovenské potraviny

BRATISLAVA - Blížiace sa veľkonočné sviatky a zvýšený dopyt spotrebiteľov po potravinách núti potravinárov ešte viac hovoriť o kvalite a poukazovať na zdravé slovenské výrobky. Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora (SPPK) odštartovala tretí ročník projektu Slovenská Veľká noc. Informovala o tom Jana Holéciová, hovorkyňa SPPK.

slovakia

left justify in out

Priblížila, že vzdelávanie spotrebiteľov musí byť dlhodobé a počas celého roka. Najmä v období prichádzajúcich sviatkov je však mimoriadne dôležité ešte viac spotrebiteľom vysvetľovať, prečo by mali v obchodoch siahnuť po kvalitnej potravine vyrobenej na Slovensku. Podčiarkla, že projekt Slovenská Veľká noc sa aj v tomto roku zameria na tradičné potraviny, ktoré sa nakupujú pred Veľkou nocou.

 

img

 

Na sociálnych sieťach SPPK bude komora vysvetľovať, aké sú benefity typických jarných potravín, ktoré sú súčasťou slávnostného veľkonočného stola. Dodala, že v projekte Slovenská Veľká noc sa komora okrem slovenskej jahňaciny, bryndze zamerala aj na benefity slovenskej hydiny a slovenských vajíčok. Slovenský hydinári podľa nej ubezpečujú, že pred Veľkou nocou bude slovenskej hydiny dostatok. Hydinári ponúkajú nielen na veľkonočný trh produkty aj pre náročnejších spotrebiteľov. Ide o tzv. prémiové výrobky - hydinu z kurčiat chovaných systémom welfare alebo mäso z pomaly rastúcich kurčiat. Sú dlhšie chované a majú výrazne kvalitnejšie a teda hodnotnejšie mäso. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies