Putin s Lukašenkom sa nedohodli na riešení dodávok energie

NETKY.SK • 7 Február 2020, 16:28 • 2 min
Putin s Lukašenkom sa nedohodli na riešení dodávok energie

MOSKVA - Piatkové stretnutie ruského prezidenta Vladimira Putina a bieloruskej hlavy štátu Aleksandra Lukašenka v Soči sa skončilo bez dosiahnutia dohody o riešení otázok týkajúcich sa dodávok energie. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Lukašenko po stretnutí povedal, že s Putinom diskutovali o niektorých historickým udalostiach a o politike iných postsovietskych krajín, napísala agentúra Interfax.

 

Bielorusko chce mať priateľský vzťah

Prezidenti sa podľa Lukašenkových slov rozhodli v rozhovoroch pokračovať neskôr - aj za účasti ďalších predstaviteľov.

Ruské štátne média informovali, že ruská delegácia vrátane ministra pre energetiku Alexandra Novaka sa na stretnutí nemohla zúčastniť z dôvodu meškania letu, ktoré bolo spôsobené počasím.

 

Lukašenko v utorok zopakoval, že Bielorusko chce mať s "bratským (ruským) národom" úprimný, priateľský a transparentný vzťah. Upozornil však na nesplnené sľuby Ruska spred piatich rokov, ktoré sa týkali cien ruského plynu a ropy dovážaných do Bieloruska.

 

Lacná ropa z USA

Rusko súhlasilo, že bude Bielorusku dodávať dva milióny ton ropy mesačne. "V januári však dodalo len 500.000 ton, len štvrtinu," povedal podľa DPA v piatok Lukašenko.

 

 

Americký minister zahraničných vecí Mike Pompeo počas víkendovej návštevy Bieloruska naznačil, že Bielorusko by teraz, keď sa sporí s Ruskom o cenách, mohlo dovážať lacno ropu aj zo Spojených štátov - po tom, čo ju nedávno začalo importovať z Nórska.

 

Putin s Lukašenkom si po stretnutí zahrali ľadový hokej ako gesto priateľstva, napísala agentúra AP.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies