Korčok bojuje za záchranu sveta, ktorý je ohrozený pandémiou a klimatickou zmenou

NETKY.SK • 25 Február 2021, 10:7 • 2 min
Korčok bojuje za záchranu sveta, ktorý je ohrozený pandémiou a klimatickou zmenou

OSN - Ivan Korčok vystúpil v stredu 24. februára 2021 na ministerskom stretnutí Aliancie pre multilateralizmus, ktoré sa uskutočnilo na okraj zasadnutia Rady OSN pre ľudské práva.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Podľa informácií, ktoré nám poskytol tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky, zasadnutie Rady OSN pre ľudské práva bolo zamerané na ochranu ľudských práv v digitálnom svete, ako aj dopady pandémie a klimatických zmien na ľudské práva s osobitným zreteľom na ženy a na prevenciu konfliktov.

 

Podľa korčoka, svet potrebuje modernizovať medzinárodné inštitúcie a nastaviť nové štandardy reagujúce na technický pokrok.

 

img

 

„Pandémia, klimatická kríza, prehlbujúca sa sociálna nerovnosť a ničivé konflikty si vyžadujú koordinovanú reakciu medzinárodného spoločenstva. K tomu potrebujeme funkčný multilaterálny systém, zmodernizované inštitúcie a nové medzinárodné štandardy a normy, ktoré reagujú na rozvoj nových technológií, digitalizácie a umelej inteligencie,“ uviedol minister I. Korčok vo svojom vystúpení.

 

Upozornil na to, že aj keď moderné technológie urýchľujú pokrok v mnohých oblastiach, medzinárodné spoločenstvo musí ustrážiť, aby neboli zneužívané pri porušovaní ľudských práv.

 

Slovensko na podujatí potvrdilo podporu aktivitám Aliancie pre multilateralizmus, ako aj angažovanie sa v ľudsko-právnych otázkach v spojení digitalizácie a pandemickej krízy.

 

 

Aliancia pre multilateralizmus

 

Aliancia bola iniciovaná Francúzskom a Nemeckom v roku 2019. Cieľom aliancie je ochrana multilateralizmu, podpora OSN a posilňovanie siete krajín, ktoré sú pripravené spolupracovať pri riešení globálnych problémov, vrátane boja proti nerovnosti a klimatickým zmenám.

 

Súvisiaci článok: Minister Budaj sa chce vydať cestou väčšieho využívania zelených projektov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona