Prvá správa o MH370: Lietadlo malo vybitú batériu podvodného lokátora ULB

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 10:15 • 2 min
Prvá správa o MH370: Lietadlo malo vybitú batériu podvodného lokátora ULB

KUALA LUMPUR - Prvá komplexná správa o záhade lietadla letu MH370 hovorí, že nevysvetliteľne zmiznutý stroj spoločnosti Malaysia Airlines mal už vyše roka predtým, než sa v marci 2014 stratil, vybitú batériu podvodného lokalizačného majáčika ULB.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom agentúra AP.

 

Detailná správa, vydaná dnes v deň prvého výročia zmiznutia Boeingu-777, sa však okrem tejto anomálie venuje stranu za stranou výlučne len opisu normálneho priebehu celého letu, čo vrhá zatiaľ iba slabé svetlo na túto záhadu - jednu z najväčších v dejinách letectva.

 

Skutočnosti, že batéria majáčika ULB je vybitá, sa spočiatku nepripisovala príliš veľká dôležitosť, až na konštatovanie, že pátracie tímy budú mať menšiu nádej na lokalizáciu lietadla v Indickom oceáne, do ktorého vôd sa pravdepodobne zrútilo - a to aj v prípade, keby sa dostali až do blízkej vzdialenosti k nemu.

 

Boeing 777-200 malajzijských aerolínií sa stratil z obrazoviek radarov krátko po štarte z malajzijskej metropoly Kuala Lumpur. Stroj, na ktorého palube bolo 227 cestujúcich a 12 členov posádky, smeroval do Pekingu.

 

Podľa vyšetrovateľov lietadlo predtým, než sa zrútilo do Indického oceánu, letelo tisícky kilometrov mimo svojho kurzu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies