Prvá kniha exprezidenta Billa Clintona patrí k čitateľským hitom

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 17:04 • 2 min
Prvá kniha exprezidenta Billa Clintona patrí k čitateľským hitom

NEW YORK - Literárny debut amerického exprezidenta Billa Clintona s názvom "The President is Missing" patrí k najúspešnejším knihám tohto roka. Ako informovali vydavateľstvá Alfred A. Knopf a Little, Brown and Co., počas prvého týždňa distribúcie sa predalo už 250.000 kusov. Tie zahŕňajú výtlačky, elektronické vydania a audioknihy, informovala v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Politický triler, ktorého spoluautorom je americký spisovateľ James Patterson, sa už dostala na prvé miesto v rebríčku predajnosti v internetovom obchode Amazon aj inde.

 

AP pripomenula, že kniha sa stala jednou z napredávanejších aj napriek niektorým nepríjemným a kontroverzným momentom, ku ktorým došlo počas rozhovoru s bývalým prezidentom v americkej televízii NBC. Na otázky moderátora programu Craiga Melvina o súčasnom hnutí #MeToo alebo tom, či exprezident dlhuje ospravedlnenie bývalej stážistke v Bielom dome Monice Lewinskej, odpovedal Clintom defenzívne.

 

Clinton spočiatku pomer s Lewinskou popieral, priznal sa k nemu až v auguste 1998. Výsledky vyšetrovania tejto aféry viedli k návrhu na odvolanie Clintona. Americký Senát ho však vo februári 1999 odmietol zbaviť funkcie. Obdobie, keď prezident čelil impeachmentu, opisuje Clinton na začiatku svojho románu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies