Proti izraelskej imigračnej politike protestujú tisíce afrických žien

NETKY.SK • 15 Január 2014, 18:26 • 2 min
Proti izraelskej imigračnej politike protestujú tisíce afrických žien

TEL AVIV - Tisíce afrických žien a detí žiadajúcich o azyl v Izraeli pochodovali v stredu ulicami Tel Avivu na protest proti prísnej izraelskej imigračnej politike.

slovakia

left justify in out

Podľa zákona prijatého v decembri izraelské úrady môžu bez súdu zadržať nelegálnych utečencov prichádzajúcich do krajiny až na jeden rok a úrady tiež urýchlili postup vyhostenia utečencov z krajiny. "Sme žiadatelia o azyl. Nie sme zločinci," povedala jedna z demonštrantiek a vyjadrila nádej, že izraelské úrady jej udelia štatút utečenca. Bez tohto štatútu totiž nelegálni imigranti nemajú žiadne práva ani sociálne zabezpečenie. Pochod žien najprv smeroval k sídlu Úradu Vysokého komisára OSN (UNHCR) a následne k americkému veľvyslanectvu. Nová legislatíva vyvolala masové protesty utečencov. Minulý týždeň sa na demonštrácii v Tel Avive zúčastnilo vyše 30 000 imigrantov.

UNHCR minulý týždeň varoval Izrael, že jeho nová imigračná legislatíva by mohla porušovať medzinárodné právo. Nové pravidlá by mohli viesť až k neobmedzenému zadržiavaniu nelegálnych imigrantov, čo by bolo porušením ich ľudských práv. V Izraeli žije asi 60 000 imigrantov, ktorí podľa vlády ohrozujú židovský charakter štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies