Koncert Dlhá noc pre Ukrajinu pomôže rodinám na úteku

NETKY.SK • 11 Marec 2022, 08:04 • 2 min
Koncert Dlhá noc pre Ukrajinu pomôže rodinám na úteku

BRATISLAVA – Slovenské nezávislé kapely pripravujú benefičný koncert Dlhá noc pre Ukrajinu na podporu a pomoc rodinám, ktoré utiekli zo svojich domovov pred ruskou inváziou, často len s jednou taškou a malými deťmi.

slovakia

left justify in out

Koncert sa uskutoční v nedeľu 13. marca v bratislavskej YMCA v priestoroch A4. TASR o tom informoval PR manažér Alexander Čerevka. Na koncerte zahrajú The Wilderness, Ali Ibn Rachid, Terrible 2s, Vandali, Longital, Trolejboys, Tante Elze, Hviezda, Pospiš & Sillay, Mišák Štramák, Špaček & Harvan & Kuboš a Neha. Bude to koncertný happening, na ktorom vystúpia s pár piesňami mnohí nezávislí umelci, ktorí sa otvorene vyjadrujú proti ruskej agresii na Ukrajine.

 

„Žiadna kapela, ktorá tam hrá, tam nie je náhodou. Všetci zúčastnení umelci sú otvorene angažovaní proti vojne na Ukrajine,“ hovorí Lucia Piussi, ktorá spolu s Agnes Loveckou koncert zorganizovala.

 

„Obe sme nielen hudobníčky, ale aj matky a nevieme, čo za peklo tieto utekajúce rodiny musia zažívať. Sú tam aj deti, ktoré potrebujú viac než jedlo. Všetci, ktorí na koncerte zahrajú, hrajú zadarmo a ani na chvíľu nezaváhali,“ dodala. „Pomohlo množstvo ľudí, tlačiari nám prednostne vytlačili plagáty aj tričká či odznaky. Stopercentný výťažok z akcie pôjde na pomoc konkrétnym rodinám, priamo do ich rúk. Akciu koordinujeme s iniciatívou Kto pomôže Ukrajine. Všetko bude transparentne zverejnené,“ dodáva Lovecká.

 

Podľa slov organizátorov nejde len o peniaze, ktoré sa vyzbierajú, ale aj o dôležitý psychologický a sociálny rozmer podujatia. „Všetci, ktorí tam prídu, jasne pocítia, že vo svojom postoji nie sú sami a že každá konkrétna pomoc je dobrá,“ doplnila Piussi.

 

 

Možno vás zaujme: Kuchári bez hraníc varia vo Vyšnom Nemeckom počas svojich dovoleniek



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies