Prokuratúra obvinila za zabitie Palestínčanky židovského mladíka

NETKY.SK • 24 Január 2019, 10:28 • 2 min
Prokuratúra obvinila za zabitie Palestínčanky židovského mladíka

JERUZALEM - Izraelská prokuratúra obvinila počas včerajšieho dňa 16-ročného židovského tínedžera za prečin usmrtenia po tom, ako údajne hodil kameň na okupovanom západnom brehu Jordánu a zabil 47-ročnú Palestínčanku. Informovala o tom agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Prokuratúra vo vyhlásení obvinila nemenovanú podozrivú osobu, že hodila kameň pri protiarabskom útoku v rámci teroristického činu. Kameň vážil približne dva kilogramy a prv než ženu zasiahol, preletel cez sklo auta.

 

img

 

Áiša Rabíová cestovala už v októbri s manželom a deväťročnou dcérou domov do obce Bidjá, keď ich auto zasypala spŕška kameňov, uviedol jeden z príbuzných. Jeden z kameňov ju trafil do hlavy. Previezli ju do nemocnice, zraneniu však podľahla. Jej manžel videl počas útoku neďaleko auta skupinu židovských osadníkov.

Podľa denníka The Independent sa v oblasti nachádza niekoľko ultranacionalistických židovských osád. Na jeseň odtiaľ hlásili niekoľko útokov na Izraelčanov, čo mohlo nasvedčovať tomu, že Palestínčanku zabili pri odvetnom útoku.

 

img

 

Izraelské úrady zatkli tínedžera 30. decembra. Počas vyšetrovania zadržali aj ďalšie štyri osoby, ale prepustili ich do domáceho väzenia.

 

Prípady vyšetrovania "židovského terorizmu", ako ich často nazývajú izraelské médiá, sú vnímané v krajine veľmi citlivo.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies