REPORTÁŽ: Predseda vlády SR informoval, čo by mali zabezpečiť jednotlivé samosprávy počas testovania

NETKY.SK • 15 Január 2021, 18:47 • 2 min
REPORTÁŽ: Predseda vlády SR informoval, čo by mali zabezpečiť jednotlivé samosprávy počas testovania

BRATISLAVA - Dnešné rokovanie vlády sa nakoniec presunulo na zajtrajší deň. Premiér Igor Matovič však aj napriek tomu predstúpil pred novinárov.

slovakia

left justify in out

 

"Som optimista", vyjadril sa premiér Matovič. Ako informoval, rozhodnúť by s malo zajtra v poobedných hodinách.

 

Neuveriteľné rozdiely 

Jeho návrh v dnešnej diskusii nesmeroval k porovnávaniu okresov na základe percenta nakazených, ale koľko životov sa dá dohodnutou intervenciou zachrániť. "V najviac zamorenom okrese, tá záchrana jedného života nás bude týmto projektom stáť približne 15 000 eur. V najmenej zamorenom okrese by to bolo necelých 150 000 eur," vyjadril sa.

 

img

 

Následne sa vyjadril aj ohľadom presunu rokovania vlády na zajtrajší deň. "Je dôležité, aby sme všetci ťahali za jeden koniec. Nejde tu teraz o popularitu a percentá. nemocnice nám kolabujú."

 

Počas budúceho víkendu by malo prebehnúť ďalšie kolo testovaní na koronavírus. Premiér odporúčil každému starostovi a primátorovi, aby sa na víkend dostatočn pripravili. "Na Ministerstve vnútra SR pracujeme na manuále, ktorý bude k dispozícii starostom a primátorom tak, aby mohli urobiť všetko čo najjednoduchšie."

 

Pri testovaní je na samospráve, aby zabezpečila miesto a 4 ľudí, všetko ostatné zabezpečí štát. Podľa Matoviča bude na každom odbernom mieste prítomný aj vojak či policajné zložky v okolí. 

 

Viac sa dozviete v našej reportáži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona