Prokuratúra: Mexická mafia riadi trestnú činnosť v losangeleských väzniciach

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 13:23 • 2 min
Prokuratúra: Mexická mafia riadi trestnú činnosť v losangeleských väzniciach

LOS ANGELES - Losangeleské väznice, ktoré spravuje okresný šerif, ovládla za ich múrmi mexická mafia. Organizácia tvorená z vodcov rôznych latinskoamerických gangov, ktorá vo väzniciach funguje ako nelegálna vláda, pašuje drogy či nariaďuje odstrániť ľudí, ktorí nedodržiavajú jej pravidlá, analyzuje agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V snahe obmedziť vplyv tejto organizácie tamojšie orgány vzniesli obvinenia voči 83 členom gangov a ich spolupracovníkom. Čelia obvineniam zo spáchania federálneho sprisahania, ktoré sa týka obchodovania s drogami, vydierania, násilných útokov a tiež vrážd.

"Títo členovia mexickej mafie a ich spolupracovníci, ktorí spoločne riadia trestnú činnosť vnútri (losangeleských väzníc), začali účinne fungovať ako nelegálna vláda," uviedla prokuratúra.

 

Orgány uviedli, že podozrivých budú zadržiavať vo federálnych zariadeniach - a tých, ktorí sú už vo väzbe, v štátnych väzniciach, premiestnia.

 

Tzv. "gang gangov" tvoria uväznení vodcovia pouličných latinskoamerických skupín, ktorí majú pod kontrolou operácie vnútri kalifornských väzníc i mimo nich. Vznikol v 50. rokoch 20. storočia v jednej väznici pre mladistvých a prerástol do medzinárodnej zločineckej organizácie, ktorá za múrmi najväčšieho väzenského systému v krajine kontroluje pašovanie a predaj drog i vydieranie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies