Procházka požiada o registráciu svojej strany Sieť v pondelok

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 09:53 • 2 min
Procházka požiada o registráciu svojej strany Sieť v pondelok

BRATISLAVA - Poslanec Národnej rady SR Radoslav Procházka (nezaradený) požiada o registráciu svojej strany Sieť na Ministerstve vnútra SR v pondelok 26. mája predpoludním. Pôvodne to odhadoval nadnes, Martin Dubéci z jeho tímu však pre TASR uviedol, že sa termín posúva z organizačných dôvodov.

slovakia

left justify in out

Na registráciu politickej strany je potrebných aspoň 10.000 podpisov občanov. Dubéci tvrdí, že ich majú asi 15.000. Aktuálne je na ministerstve vnútra registrovaných 150 politických strán, 85 z nich je v likvidácii.

 

Názov, logo a program strany predstavil Procházka 26. apríla. Odštartoval vtedy aj zbieranie podpisov. Názov strany vysvetlil Procházka z troch rôznych pohľadov. "Sieť ako spoločenstvo a šikovných ľudí zo všetkých kútov Slovenska, ktorí vlastným aktívnym úsilím chcú týmto regiónom vrátiť ich podporu pozornosťou k ich potrebám a napĺňaním týchto potrieb. Ide teda o Sieť ako pevné spoločenstvo."

 

V ďalšom význame odráža spomínaný názov vnútorné usporiadanie nového politického projektu. "Budeme fungovať v 28 miestnych centrách, ktoré budú sídliť v 12 najväčších mestách plus v 16 prirodzených slovenských regiónoch. V treťom význame ide aj o takú metaforu nášho chápania štátu, ktorý by nemal pôsobiť ako dusivé ťažké súkno, pod ktorým sa nedá hýbať, ale ako sieť pomoci a ochrany tým, ktorí sa ocitnú v núdzi," vysvetlil Procházka.

 

V poslednom prieskume verejnej mienky agentúry Focus získala Sieť 13,3 percenta hlasov, čo ju zaradilo na druhé miesto za vládnym Smerom-SD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies