Pro-Hokej podmienečne a na rok Leva odklepol, zväz žiada registráciu

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 12:01 • 2 min
Pro-Hokej podmienečne a na rok Leva odklepol, zväz žiada registráciu

Pro-Hokej podmienečne a na rok Leva odklepol, zväz žiada registráciu

slovakia

left justify in out

img

Pôsobenie pôvodne hradeckokrálovskej organizácie HC Lev v ruskej KHL na území slovenského Poradu je po piatkovom stanovisku extraligových klubov opäť reálnejšie. Slovenské kluby združené v spoločnosti Pro-hokej sa dopracovali k jednotnému stanovisku, ktoré súhlasí s pôsobením Leva na popradskom zimnom štadióne a v prestížnej súťaži na jednu sezónu.
      Nový klub musí splniť ešte dve podmienky, jednu obchodnú smerom k Pro-hokeju a druhú, ktorá je administratívne naviazaná na celé hokejové hnutie na Slovensku pod štruktúrami Medzinárodnej hokejovej federácie. V tejto súvislosti povie definitívne slovo pondelňajšia exekutíva SZĽH. "Je to pre mňa nová informácia a nepoznám celé znenie stanoviska. V každom prípade sa tým budeme zaoberať v pondelok dopoludnia na výkonnom výbore. Zásadnou podmienkou, ani nieže z našej aktivity, ale z platných regúl IIHF je potvrdenie o registrácii. Klub musí hráčov riešiť riadne cez transferkarty a preto musí byť niekde zaregistrovaný," konštatoval pre TASR Igor Nemeček, člen VV SZĽH.  
      Oficiálne stanovisko:
      "Na základe mimoriadneho rokovania Športovej rady Pro-Hokej, a.s. vo Valči vo štvrtok 22. júla a dodatočného písomného vyjadrenia predstaviteľov klubov Slovnaft extraligy k vzniknutej situácii ku dňu 23. júla súvisiace s účinkovaním HC Lev v KHL na území SR v Poprade Pro-Hokej, a.s. vydal k uvedenému dňu nasledovné stanovisko:
      Predstavitelia klubov Slovnaft Extraligy s účinkovaním HC Lev v KHL na ZŠ v Poprade nemajú námietky za predpokladu splnenia nasledovných podmienok:
      1. HC Lev musí splniť všetky legislatívne podmienky vyplývajúce z predpisov SZĽH a IIHF
      2. HC Lev musí splniť všetky obchodné podmienky a záväzky voči Pro-Hokej, a.s. a HK Poprad, s.r.o.
      3. HC Lev bezpodmienečne akceptuje povolenie štartu účinkovania na území SR (Poprad) v KHL výhradne iba na sezónu 2010/2011."  

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies