Príživníčka lietala zadarmo do Álp - tvrdila, že je sesternica obete

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 18:39 • 2 min
Príživníčka lietala zadarmo do Álp - tvrdila, že je sesternica obete

BERLÍN - Nemka predstierala príbuznosť s obeťou leteckého nešťastia stroja spoločnosti Germanwings, aby využila lety zadarmo na miesto tragédie do francúzskych Álp.

slovakia

left justify in out

Napísala to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na leteckú spoločnosť Lufthansa.
     

Príživníčka predstierala, že je sesternicou učiteľky, ktorá bola jednou zo 150 obetí havárie Airbusu A320, ktorý smeroval z Barcelony do Düsseldorfu. Napísal to nemecký denník Halterner Zeitung, ktorý citoval otca zosnulej učiteľky. Pri leteckom nešťastí zahynulo 16 žiakov a dvaja učitelia zo strednej školy v nemeckom Halterne.
     

Nízkonákladová spoločnosť Germanwings zo skupiny Lufthansa poskytla smútiacim pozostalým bezplatné lety na miesto tragédie vo francúzskych Alpách, kde podľa nemeckých i francúzskych vyšetrovateľov druhý kopilot tohto lietadla 24. marca zámerne nasmeroval stroj do horského masívu a okrem seba zabil 149 ľudí.
     

"Lufthansa je o tomto incidente informovaná," uviedol hovorca aerolínií s tým, že právnici Lufthansy preverujú, či je v ich kompetencii túto ženu žalovať. K záležitosti sa bližšie nevyjadril.
     

Prípadom sa už začala zaoberať aj polícia v meste Höxter v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko s tým, že koná na základe sťažnosti zo strany Lufthansy.
     

Podľa otca zosnulej učiteľky letela falošná sesternica, ktorá obeť ani nepoznala, ani nebola jej príbuznou, do Álp zadarmo dvakrát a dokonca so sebou zobrala tri ďalšie nemenované osoby, napísal denník.
     

Príživníčka mala tiež využiť odbornú pomoc ponúkanú ostatným pozostalým.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies