Premiér povzbudzuje mladých ľudí k zbieraniu skúseností za hranicami

NETKY.SK • 30 Jún 2023, 19:15 • 2 min
Premiér povzbudzuje mladých ľudí k zbieraniu skúseností za hranicami

BRATISLAVA - Premiér Ľudovít Ódor povzbudzuje mladých ľudí, ktorí sa rozhodli študovať na vysokých školách v zahraničí k zbieraniu skúseností.

slovakia

left justify in out

Premiér Ľudovít Ódor povzbudzuje mladých ľudí, ktorí sa rozhodli študovať na vysokých školách v zahraničí k zbieraniu skúseností. Uviedol to v liste odchádzajúcim maturantom. Zároveň im odkazuje, že Slovensko ich potrebuje. TASR o tom informoval tlačový odbor Úradu vlády SR. "Odísť do zahraničia na skusy, spoznať svet a seba, zdokonaliť svoje schopnosti a získať vedomosti a skúsenosti, je skvelá vec," odkazuje premiér. Moderné výzvy je však podľa neho možné riešiť iba vtedy, ak bude na Slovensku čo najviac schopných ľudí.

 

Vláda si za jeden z cieľov stanovila udržanie a lákanie talentov. Iniciatíva Slovensko ti verí chce pomáhať tým, ktorí odchádzajú do zahraničia a odkazuje im, že Slovensko má o nich záujem. Na webe https://vaia.gov.sk sa môžu zaregistrovať k odberu užitočných noviniek, upozornení a pozvánok na stretnutia či webináre. Ak tak spravia, premiér im pošle personalizovanú verziu otvoreného listu. "Medzi naše úlohy patrí aktívne sa zamýšľať nad tým, ako udržiavať väzbu s tými, ktorí odchádzajú do zahraničia, a hľadať spôsoby, ako pre nich vieme byť užitoční. Prvým krokom je dať jasne najavo, že o nich vieme, že ich vnímame a chceme s nimi ostať v kontakte," uviedla vedúca oddelenia talentovej politiky Výskumnej a inovačnej autority Viktória Skřivánková, ktorá zastrešuje iniciatívu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies