Británia pokutovala TikTok za nedostatočnú ochranu osobných údajov detí

NETKY.SK • 4 Apríl 2023, 15:45 • 2 min
Británia pokutovala TikTok za nedostatočnú ochranu osobných údajov detí

LONDÝN - Britský Úrad komisára pre informácie (ICO) v utorok oznámil, že čínskej sociálnej sieti TikTok uložil pokutu vo výške 12,7 milióna libier za nedostatočnú ochranu osobných údajov detí mladších ako 13 rokov.

slovakia

left justify in out

TikTok podľa ICO porušil britské zákony, pretože nezískal súhlas zákonných zástupcov detí mladších ako 13 rokov na použitie ich osobných údajov. TikTok pritom vo vlastných pravidlách nepovoľuje registráciu osobám mladším ako 13 rokov. "Rozhodnutie budeme naďalej skúmať a zvažujeme ďalšie kroky. Veľa investujeme, aby sme pomohli udržať osoby mladšie ako 13 rokov mimo platformu a náš 40.000-členný bezpečnostný tím nepretržite pracuje na zabezpečení platformy pre našu komunitu," uviedol TikTok v reakcii na toto rozhodnutie.

 

ICO tvrdí, že TikTok neprijal adekvátne opatrenia, aby zabránil deťom, ktoré nespĺňajú pravidlá, registráciu. Podľa odhadov umožnil TikTok v roku 2020 registráciu 1,4 miliónom osôb mladších ako 13 rokov. "To znamená, že ich dáta mohli byť použité na ich sledovanie a profilovanie... Existujú zákony, ktoré zaisťujú, že naše deti sú v digitálnom svete rovnako v bezpečí ako vo fyzickom svete. TikTok tieto zákony nedodržiaval," uviedol ICO vo vyhlásení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies