Je tu ďalší ročník kampane Do práce na bicykli. Ako dochádzate do práce vy?

NETKY.SK • 2 Apríl 2024, 12:15 • 2 min
Je tu ďalší ročník kampane Do práce na bicykli. Ako dochádzate do práce vy?

V pondelok 1. apríla sa začala registrácia samospráv, ktoré sa chcú zúčastniť na kampani Do práce na bicykli. Následne sa začne registrácia dvoj až štvorčlenných tímov. Ide v poradí už o 11. ročník tejto kampane, ktorej cieľom je motivovať ľudí, aby nechali auto doma a na cestu do práce využili bicykel, chôdzu či verejnú dopravu.

slovakia

left justify in out

Kampaň Do práce na bicykli podporuje udržateľné formy dopravy na Slovensku a motivuje  zamestnávateľov, aby vytvárali kvalitné zázemie pre cyklistov v podobe spŕch a odkladacích priestorov na bicykle, a tiež primátorov a starostov miest a obcí k zvýšenému úsiliu o výstavbu bezpečnej cyklistickej infraštruktúry.

„Účastníci kampane si budú v jednoduchej a prehľadnej elektronickej forme zapisovať svoje jazdy do práce a z práce, prípadne môžu použiť aplikáciu. Získané údaje o jazdách môžu následne napomôcť jednotlivým samosprávam napríklad pri príprave cyklodopravných projektov,“ priblížil národný cyklokoordinátor Peter Klučka.

Registrácia samospráv je možná do 29. mája na stránke www.dopracenabicykli.eu. Zamestnanci so svojimi tímami sa môžu do súťaže zaregistrovať hneď, ako sa do kampane prihlási samospráva, na území ktorej má ich zamestnávateľ sídlo. Registrácia tímov bude možná do 7. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MD SR, Foto: Facebook / Do práce na bicykli
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies