AKTUALIZOVANÉ Fantastický výkon Vlhovej na nočnom slalome: Zdolala aj Schiffrinovú

NETKY.SK • 8 Január 2019, 21:46 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Fantastický výkon Vlhovej na nočnom slalome: Zdolala aj Schiffrinovú

FLACHAU - Slovenská reprezentantka Petra Vlhová v utorok prerušila víťaznú sériu Američanky Mikaely Shiffrinovej, keď vyhrala večerný slalom v rakúskom Flachau, ktorého výsledky sa rátajú do Svetového pohára žien v alpských lyžiarskych disciplínach. Vlhová v súčte oboch kôl predstihla favoritku o 15 stotín sekundy. Tretia skončila Švédka Anna Swennová-Larssonová.

slovakia

left justify in out

Po prvom kole bola líderkou Shiffrinová o 27 stotín sekundy pred Swennou-Larssonovou a 31 stotín pred Vlhovou. V druhom kole sa 23-ročná Slovenka na rozbitej trati po menších problémoch v hornej časti dostala do rytmu a výbornou spodnou časťou sa dostala na čelo poradia. Z pozície líderky ju už nezosadili zostávajúce dve pretekárky a Slovenka sa teší zo siedmeho triumfu v SP.

"Neverím, čo sa dnes stalo. Nechápem, nerozumiem. Exceletné a grandiózne. Aj kvôli tomu, že celý tím nie je zdravotne v poriadku. Peťa previedla veľmi dobrú jazdu. Mikaela je síce top, ale výpočty trénera Magoniho vyšli a je to skvelé. Teraz si musíme trochu oddýchnuť a dať sa zdravotne dokopy,“ povedal v cieli Igor Vlha, otec úspešnej slovenskej lyžiarky.

Až vo Flachau sa zastavila neuveriteľná tohtosezónna séria víťazstiev M. Shiffrinovej v slalomoch SP, ktorej zakaždým na druhom mieste sekundovala P. Vlhová. Shiffrinová zvíťazila pred Vlhovou v Levi, Killingtone, Courcheveli, Semmeringu a Záhrebe. V celkovom hodnotení SP aj poradí disciplíny vedie Američanka pre Slovenkou.

Shiffrinová tak už nepokračuje vo víťaznej slalomovej sérii v tejto sezóne, keďže nedosiahla šieste tohtosezónne víťazstvo v disciplíne medzi najhustejšie osadenými bránkami. Vo Flachau sa v minulosti tešila z titulu s označením "Princezná snehového vesmíru" trikrát, teraz jej radosť prekazila Vlhová. Dvadsaťtriročná rodáčka z Colorada celkovo nepridala do jagavej zbierky úspechov 53. triumf v bojoch o krištáľové glóbusy ani 38. slalomový.

 

Z historického hľadiska má na čele už stále náskok dvoch pretekov pred slalomovou kráľovnou nedávnej minulosti, Rakúšankou Marlies Schildovou. Shiffrinová zrejme bude môcť reálne pomýšľať aj na prekonanie absolútneho historického rekordéra Ingemara Stenmarka s 86 víťazstvami v pretekoch.

"Mikaela je stále veľmi mladá a keď ju nebudú prenasledovať zranenia, udrží si vysokú štandard, určite dosiahne rekordný počet víťazstiev. Myslím si, že má okolo seba dobrý tím ľudí. Môžu ju rozptýliť, keď to potrebuje. Má možnosť trénovať kdekoľvek a kedykoľvek, to je veľmi dôležité na udržanie motivácie," povedala k téme možného rekordu Marlies Schildová pre slovenské médiá vo Flachau.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - Flachau (Rak.) - utorok:

Slalom žien (1. + 2. kolo): 1. Petra Vlhová (SR) 1:52,85 min, 2. Mikaela Shiffrinová (USA) +0,15 s, 3. Anna Swennová-Larssonová (Švéd.) +1,05, 4. Katharina Liensbergerová (Rak.) +1,17, 5. Wendy Holdenerová (Švaj.) +1,65, 6. Frida Hansdotterová (Švéd.) +1,91

 

 

Pre Vlhovú je to už 21. pódiové umiestnenie v kariére. Organizátorom tradičného nočného slalom v rakúskom stredisku sa napriek prívalu snehu podarilo upraviť trať na takmer ideálne podmienky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies