Prívalové dažde zničili most za Bardejovom v smere na Giraltovce

NETKY.SK • 24 Jún 2023, 12:30 • 2 min
Prívalové dažde zničili most za Bardejovom v smere na Giraltovce

KOMÁROV - V dôsledku prívalových dažďov došlo v noci na sobotu k deštrukcii mosta za mestskou časťou Bardejova - Bardejovskou Novou Vsou smerom na Hrabovec a Giraltovce, v križovatke na Belovežu a Hažlín. Cesta je neprejazdná.

slovakia

left justify in out

V dôsledku prívalových dažďov došlo v noci na sobotu k deštrukcii mosta za mestskou časťou Bardejova - Bardejovskou Novou Vsou smerom na Hrabovec a Giraltovce, v križovatke na Belovežu a Hažlín. Cesta je neprejazdná. Informovalo o tom mesto Bardejov na sociálnej sieti. Most sa nachádza v katastri obce Komárov, čo TASR potvrdil jej starosta Jozef Bednár.

 

"Je to strašné. Dve tretiny mostu ani nie sú, bude nepoužiteľný. Dá sa povedať, že je to hlavný ťah na Giraltovce, obchádzka je najbližšie 20 - 30 kilometrov," povedal. Na mieste zasahuje ťažká technika, policajti odkláňajú dopravu. Silný prívalový dážď vrcholil v oblasti podľa starostu v sobotu okolo 2.00 h. V Komárove niektoré rodinné domy zaplavilo, záplavy zasiahli aj okolité obce. "Taký intenzívny prívalový dážď som ešte nezažil," skonštatoval Bednár. Prudké dažde si počas noci v Prešovskom kraji vyžiadali početné zásahy profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Najviac postihnuté boli okresy Bardejov a Svidník. "Zásahy sa týkali spadnutých stromov na cestných komunikáciách, čerpania vody z komunikácií, aj z garáže, suterénov, pivníc, a to aj z rodinných domov," uviedol pre TASR operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Prešove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies