Pristupuje k racionálnym opatreniam v zariadeniach sociálnych služieb

NETKY.SK • 20 August 2010, 08:09 • 2 min
Pristupuje k racionálnym opatreniam v zariadeniach sociálnych služieb

Pristupuje k racionálnym opatreniam v zariadeniach sociálnych služieb

slovakia

left justify in out

Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) pristupuje k racionálnym opatreniam vo svojich  zariadeniach sociálnych služieb. Ich klienti budú platiť aj režijné náklady na stravu.
      "Doteraz režijné náklady neplatili. Čiže náklady za vodu, elektrinu znášalo zariadenie ako také," vysvetlila TASR na dnešnom zasadnutí krajského zastupiteľstva poslankyňa Božena Kováčová. Pokračovala, že zvažovali, akým spôsobom klientom zvýšia tieto výdavky. Na komisii sa dohodli tak, že vyskúšajú "skoro najspodnejšiu hranicu 15 percent".
      Do októbrového zasadnutia zastupiteľstva chcú zistiť, či finančné možnosti klientov na takúto zmenu postačujú. Pokiaľ by nastal problém u väčšiny z nich, na zastupiteľstve pristúpia k zníženiu, možno aj k zrušeniu poplatkov. Taktiež čakajú, čo prinesie pripravovaná novela zákona o sociálnych službách, dodala Kováčová.
      "Nechceme to robiť so ziskom, ale aspoň náklady na nutné potreby, na vodu, na plyn, na uvarenie jedla musíme zohľadniť do nákladov, inak to nezvládneme a museli by sme ich zatvárať," povedal predseda BBSK Vladimír Maňka. Upozornil, že to, či sú seniori takúto zmenu schopní zvládnuť, zisťovali aj odborníci.
      Racionalizáciou možno podľa jeho slov získať ďalšie zdroje, ktoré by v budúcnosti mohli pomôcť spolufinancovať aj túto oblasť.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies